COD ROȘU în desfășurare – Prioritatea intervențiilor ISU: misiunile de evacuare și salvare a persoanelor si animalelor! Peste 100 de apeluri preluate prin 112 (FOTO)

Ca urmare a avertizărilor meteorologice și hidrologice de tip Cod Portocaliu și Cod Roșu pentru județul Bistrița-Năsăud, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență coordonează activitățile formațiunilor de intervenție în teritoriu ale ISU, SVSU și SGA.

„În ultimele ore, la numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate peste 100 apeluri prin care se solicită intervenția echipajelor specializate cu motopompe. Toate apelurile sunt luate în evidență și se intervine pentru sprijinirea populației afectate. Toate echipajele existente cu motopompe sunt în teren și gestionează misiunile incredintate. Prioritate au misiunile de evacuare/salvare a persoanelor si animalelor, degajarea cailor de acces (drumuri naționale, județene și comunale) pentru asigurarea misiunilor de urgență (cazuri medicale). În consecința, toate apelurile si solicitările sunt tratate cu maximă responsabilitate de  echipajele de pompieri militari, voluntari, personalul de la SGA BN si comitetele locale pentru situații de urgență care nu vor fi retrase din teren până la soluționarea tuturor solicitărilor, în funcție de prioritățile mentionate mai sus” – se arată într-un comunicat al CJSU BN.

Până în acest moment s-a intervenit în localitatea Budacu de Jos unde au fost evacuate 20 de persoane din 9 gospodării ( direcționate la vecini/rude care nu au locuințele expuse), precum și la Viișoara unde au fost evacuați 2 adulții și 2 minori. Din altă gospodărie s-au evacuat capre și găini.

Misiunile sunt coordonate din teren si/sau din punctul de comanda al CJCCI BN (organizat la sediul ISU BN) de către prefectul județului Bistrița Năsăud, Ovidiu Victor Frenț si comanda ISU Bistrița Năsăud.

Forțe și mijloace in teren: Institutia Prefectului  - Prefect. ISU Forte:  8 ofițeri și 62 subofițeri. Mijloace: 2 motopompe de mare capacitate, 3 motopompe remorcabile și 8 motopompe transportabile. SGA Forte: 16 specialiști, mijloace: 1 buldoexcavator și 2 motopompe, precum și Comitetele locale pentru Situații de Urgență din zonele afectate cu toate mijloacele tehnice disponibile.

Echipajele de intervenție care acționează în Viisoara, mun. Bistrița sunt sprijinite de jandarmii bistriteni care asigură misiuni de suport.

 

Situația este în dinamica!

 

Comentarii

Balan Marius- c...

21.05.2019 11:53

Intrebare pt. tov primar. Cine a aprobat amplasarea unei asemenea cosmelii pe malul apei ? Doar asa sa dati de lucru la pompieri !

ecologistul

21.05.2019 11:56

Inteleg sa cari copii in spate dar brunetul din carca  pompierului nu putea mere prin apa pana in genunchi ? Ce tara avem domnule ? 

Adauga comentariu