Cod roșu de asfaltări în Bistrița: trafic blocat, stare generalizată de șantier și multă nervozitate! Se lucrează haotic, simultan în mai multe locuri, fără un plan comun (FOTO-VIDEO)

Asfaltul – cea mai mare provocare a edililor români ai anului 2019! Simbolul civilizației se așterne din bordură-n bordură la Bistrița, într-un ritm alert, dar haotic, de nici codul roșu de ploi nu-i mai oprește pe constructori din maestuoasa lor operă.

Râdem, dar Bistrița se află în această vară sub un cod roșu de asfaltări, fiind în joc „cuvântul” unui pretendent la titlul de edil-șef. Cristian Niculae mizează totul pe reabilitările străzilor din Bistrița, starea drumurilor fiind una dintre cele mai acute probleme sesizare și imputate totodată de către cetățenii orașului administrației locale. E cu lipsă de fair-play, căci el e singurul cadidat care are acces și putere de decizie în acest joc, dar este avantajul administratorului în funcție.

De patru zile traficul în zona centrală a Bistriței este restricționat. Vineri totul a fost dat peste cap deoarece pentru asfaltarea simultană a străzilor Nicolae Titulescu și George Coșbuc a fost blocată toată circulația în zonă: Dogarilor, Kogalniceanu, Albert Berger, Teodoroiu, Parcului, străzi cu un singur sens de mers.

Conform viceprimarului Cristian Niculae, această situație nu s-a putut evita din mai multe considerente. Se lucrează concomitent de mai multe firme, fiecare având câte un set de străzi atribuit pentru execuție, dar fiecare își face programul independent. Așa s-a ajuns în situația în care George Coșbuc, asfatată de DSP (Primăria Bistrița) și Titulescu, atribuită ARL SRL, au fost închise simultan, blocând astfel toată zona.

strada G. Coșbuc

strada N. Titulescu

Apoi au intervenit și condițiile admosferice neprielnice, căci vremea ploioasă a făcut ca ritmul lucrărilor să fie întrerupt. Joi însă, chiar în timpul codului roșu de vreme rea, pe stăzile I.L. Caragiale și Ștefan cel Mare (video) se asfalta cu spor, materia primă fiind pregătită și nu se mai putea folosi post eveniment.

Revenind la lucrările de pe strada Nicolae Titulescu, aici asfaltarea a decurs relativ bine, fără alte „impedimente”, cu excepția câtorva crengi care încurcau utilajele, dar care au fost îndepărtate la indicația meșterilor, fără vreun aviz din partea comisiei de resort din cadrul municipalității.

Utilajul-minune pe care-l folosesc cei de la ARL SRL are o capacitate de asfaltare de aproximativ 6 metri per minut, cu condiția ca „terenul” să fie pregătit, asfaltul la dispoziție și frontul delucru deschis. În aceste condiții, o stradă de dimensiunea Titulescu se poate asfalta fără probleme într-o jumătate de zi.

Pe acest considerent, dacă pe toate sectoarele ar merge treaba „brici”, Cristian Niculae are toate șansele să-și ducă la îndeplinire promisiunea celor 47 de străzi asfaltate din bordură-n bordură în acest an. Toate lucrările beneficiază de garanție, astfel că, acolo unde apar „defecte”, acestea vor fi remediate de constructor în cel mai scurt timp. Garanția lucrărilor este de doi ani de la recepția lor.

Rămâne de văzut în ce măsură toate aceste 47 de străzi, precum și celelalte aflate în „vizorul” viceprimarului vor satisface toate cerințele și mai ales „gusturile” populației și cât îl vor ajuta acestea pe Niculae în viitoarea campanie electorală.

 

Adauga comentariu