Cod albastru de bucurie: OLIMPIADA INOCENȚILOR la a XIII-a ediție, cea optimistă! (FOTO-VIDEO)

Superstițioșii spun că 13 este cu ghinion, iar dacă și condițiile atmosferice din ziua desfășurării evenimentului sunt neprielnice, atunci cu siguranță se cade în panta pesimismului. Nu este cazul Inocenților, căci pentru ei a XIII-a ediție a Olimpiadei este una optimistă! Ploaia s-a oprint din furie, iar cei câțiva picuri nu au mai descurajat pe nimeni!

Așa a început și s-a desfășurat marea sărbătoare a celor inocenți, o sărbătoare așteptată din momentul finalizării ediției precedente. Acest lucru se întâmplă deja de 13 ani, iar în anul 2019 Olimpiada Inocenților a avut parte de aceleași zâmbete și priviri bucuroase.

Anual, Fundația Inocenți Bistrița sprijină zeci de copii cu dizabilități și depune eforturi pentru ca viitorul acestora să fie unul mai luminos, mai blând și mai plin de speranță. Activitățile pe care specialiștii Inocenți le desfășoară zilnic pentru acești copii îi ajută să se dezvolte, să își îmbunătățească abilitățile și competențele de viață independentă și facilitează integrarea lor socială.

Fundația Inocenți Bistrița organizează cel mai mare eveniment dedicat copiilor și tinerilor cu nevoi speciale din județ - Olimpiada Inocenților, eveniment care a avut loc în data de 16 mai în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

„Cu toate că am început ziua cu o mică ploaie, cel mai important lucru este că au venit copiii! Ca de obicei, și în acest an avem mai multe probe sportive și artistice, baschet, tenis de masă, pictură și desen, dansuri, jocuri de îndemânare. Olimpiada de anul acesta a avut și invitați de seamă, domna Abigal Rupp (foto jos, în haină de culoare deschisă), Deputy Chief a Ambasadei S.U.A. în România, dânsa venind special pentru acest eveniment la Bistrița, precum și președintele Fundației Inocenți din S.U.A. – Mike Carroll” – a declarat pentru stiridebistrita.ro, managerul de proiect – Andrada Miron (foto sus).


Pentru acest evenimet au fost înscriși peste 300 de copii și peste 150 de voluntari, precum și invitați din programele educaționale Inocenți din Slătinița.

 

 

 

Adauga comentariu