Clubul Rotary Bistrița Nosa și-a aniversat cei 10 ani de existență. Nicolae Bârlea a preluat colanul pentru anul rotarian 2018-2019

Servicii mai presus de sine – este motto-ul acestei organizații internaționale care funcționează și în România. La nivelul orașului Bistrița sunt două cluburi Rotary, Bistrița-Nosa fiind cel mai tânăr. Pe măsură ce Rotary s-a dezvoltat, misiunea membrilor clubului s-a extins dincolo de interesele profesionale, spre cele sociale. Rotarienii au început să-şi pună resursele şi talentele în sprijinul comunităţii.

Rotary Club Bistrița Nosa a împlinit 10 ani de activitate în care membrii și Clubul s-au dăruit comunității locale prin diferitele proiecte pe care aceștia le-au pus în practică. Astfel, se pot enumera cel puțin câte un proiect Rotary Bistrița Nosa pentru fiecare dintre cei 10 ani scurși de la înființare, cu precizarea că anul rotarian începe la 1 iulie.

Eladie Grere a fost primul președinte (2008-2009), perioadă în care s-au demarat conlucrările cu Fundația Inocenții prin sponsorizări și ajutor acordat organizării Olimpiadei Inocenților.

Peter Marsh – 2009-2010: se începe acordarea burselor de excelență Rotary Bistrița-Nosa finanțată din turneul de minifotbal Copa Rotary Bistrița-Nosa.

Cristian Șirlincan – 2010-2011: coorganizare a Galei „Moș Crăciun” pentru copii cu dizabilități, în beneficiul Inocenților Bistrița.

Viorel Ința – 2011-2012: organizare tabără de voluntari la Tășuleasa Social pentru 16 elevi din Republica Moldova, acțiune organizată cu alte cluburi din Bistrița și Chișinău.

Viorica Cira – 2012-2013: cofinanțare a proiectului „Grigore Bradea. Un fel de om”, precum și asigurarea de îmbrăcăminte și rechizite pentru 15 copii la început de an școlar.

Marin Mic – 2013-2014: Tabăra Tășuleasa – 29 copii incluși în program, precum și continuarea proiectului „Și eu merg la școală”.

Marsineta Vaida – 2014-2015: Acordarea titulaturii „Omul Anului” unui bistrițean, actrița și cantautoarea Ada Milea, precum și inființarea primului club al tinerilor rotarieni – Interact.

Alin Moruțan – 2015-2016: predarea și punerea în funcțiune a echipamentelor dedicate intervențiilor stomatologice pentru copiii cu dizabilitați, încununare a unui program global al Roraty – Denta.

Cristian Țuțuruga – 2016-2017: Susținerea copiilor de la Centrul de Incluziune Beclean, precum și susținerera unor familii nevoiașe din Sigmir-Bistrița, bolnavi ai Institutului Oncologic Cluj.

Larisa Popovici – 2017-2018: Dotarea școlii primare din Strâmba cu pupitre, precum și susținerea echipei de robotică a CN „Liviu Rebreanu” pentru participarea la concursuri.

Colanul de președinte a fost predat la finalul ceremoniei dedicate celor 10 ani de activitate Rotary Bistrița-Nosa către Nicolae Vasile Bârlea, un  polițist în vârstă de 38 de ani. Acesta a declarat pentru stiridebistrita.ro că va continua marile proiecte ale Rotary, dar va veni și cu proiecte proprii:

Fac parte din Clubul Roraty Bistrița-Nosa de patru ani, timp în care am fost trezorier. Cu ajutorul colegilor mei am reușit și am onoarea de a prelua colanul, președenția clubului bistrițean pentru următorul an rotarian 2018-2019. În acest an mă voi orienta mai mult spre proiectele ce au în centru educația copiilor, dar și ajutarea celor care au nevoie de anumite sume de bani pentru intervenții chirurgicale. Proiectul meu, unul foarte drag mie, „Alături de Cucu”, este vorba de un coleg polițist care suferă de cancer. Pentru acesta am reușit să strângem până acum o sumă considerabilă de bani care i-au fost necesari pentru o operație în Turcia. Sper să repetăm acest proiect, nevoile acestuia fiind în continuare mari” – a declarat noul președinte al Rotary Bistrița-Nosa, Vasile Nicolae Bârlea.

Bârlea vorbește mult mai ușor de rotarianul din el decât de omul Bârlea, aceta fiind modest la capitolul autodescriere. Totuși, am reușit să aflăm că polițistului Bârlea îi place foarte mult să citească, iar pe de altă parte am descoperit latura altruistă a acestuia: familia Bârlea dorește să adopte un copil, fapt pentru care au și început demersurile în acest sens.

Stiri de Bistrița îi urează succes pe toate planurile noului președinte al Rotary Bistrița-Nosa și o felicită pe doamna Larisa Popovici pentru activitatea dânsei la conducerea clublui.

 

 

 

 

Adauga comentariu