CITY HEALTH, aplicația prin care bistrițenii vor putea dialoga cu ”noua” primărie. Va apărea și un ”Grup de Comunicare Strategică” care va prelua sesizările

 

Ioan Turc, primarul Bistriței a apărut astăzi în prima conferință de presă de după izolare, flancat de Sorin Hangan, viceprimar și de alți doi consilieri liberali, Ioan Peteleu și Florin Urâte. Nu au lipsit de la apel consilierii ”de taină și sfat”, Florin Aluaș, Robert Linul , Raul Ciprian. În sala a fost prezent și purtătorul de cuvânt official al primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

Scopul principal al scurtei întâlniri cu presa a fost prezentarea  proiectului ”City Health”, aplicația prin intermediul căreia, bistrițenii vor putea dialoga cu primăria Bistrița dar și cu primarul Ioan Turc.  

IOAN TURC: ” Aşa cum am promis în campania electorală, şi anume faptul că până la sfârşitul anului voi pune la dispoziţia bistriţenilor un instrument digital pentru a comunica mai bine, noi ca Primărie, facem acest lucru. De luni, din 7 decembrie, punem la dispoziţia cetăţenilor o platformă digitală prin care aceştia vor fi consultaţi cu privire la toate proiectele pe care Primăria Bistriţa le va derula în domenii culturale, sociale, educaţionale sau de orice altă natură. Această aplicaţie are deja un istoric, este folosită în oraşe importante din ţară, amintesc Cluj-Napoca, Baia Mare, Alba Iulia, Râmnicu Vâlcea, Piteşti”.

Toți bistrițenii care-şi vor descărca aplicaţia se vor putea înregistra cu adresa de email sau cu contul de facebook, iar după selectarea municipiului Bistriţa, ca localitate de reşedinţă, va putea transmite mesaje instant legate de problemele din oraş. De asemenea va exista și un grup de lucru în Primărie și, care  va prelua sesizările şi va răspunde persoanei, fără a fi nevoie de înştiinţări prin poştă sau deplasarea cetăţeanului la Primărie.

„Intenţionăm ca de luni, comunicarea dintre Primărie şi cetăţeni să se facă mai bine, folosind inclusiv această platformă digitală şi sper că oamenii vor gusta această ofertă pe care o facem. Cred că vor interacţiona cu noi, bineînţeles că e nevoie de timp pentru ca amplitudinea relaţiilor pe o platformă digitală să ajungă la nivel pe care ni-l dorim. Important este că îi dăm drumul, că avem această deschidere şi important este că în comunitatea bistriţeană există foarte mulţi oameni care aşteaptă această platformă şi vor răspunde favorabil”, a conchis primarul Ioan Turc.

Platforma digitală pune la dispoziția utilizatorilor trei module:

1. consultarea publică a cetăţenilor (fiecare cetăţean căruia îi pasă de ceea ce se întâmplă în comunitate va putea să se exprime, va putea răspunde la sondaje iniţiate de Primărie etc.)

2.bugetarea participativă (o parte din bugetul local va merge către cetăţeni, în sensul că oamenii vor spune ce proiecte sunt importante pentru oraş, iar în urma votului se va stabili un clasament şi în limita unei sume, proiectele vor prinde viaţă)

3.raportarea problemelor în timp real.

Primă temă care va fi supusă consultării publice va fi cea care vizează Centrul Intermodal cu finanţare europeană, bistriţenii urmând să se exprime prin vot după ce vor avea o prezentare clară a proiectului.

 

 

 

Comentarii

Sergiu

04.12.2020 15:45

Implementarea de către Primăria Bistrita a aplicației City Health este o initiativă foarte bună care vine după 12 ani de administratie PSD când cetăteanul plătitor de taxe si impozite era tratat cu dispret, fiind de cele mai multe ori pus in fata faptului implinit de către primarul Cretu, care actiona cu arogantă numai după mintea lui in cheltuirea banului public. Dacă ar fi existat o consultare publică, Bistrita nu ar fi ajuns de râsul lumii cu o pârtie de schi la cea mai joasa altitudine din tară, sau cu stâlpii de electricitate plantati in mijlocul trotuarului pe bulevardul Republicii, precum si cu multe alte bazaconii.Incă din 2017 Primăria Cluj-Napoca, are o asemenea aplicatie, fiind primul oraş din România unde oamenii pot decide online unde se duc o parte din banii lor din taxe şi impozite.Vezi: https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/clujul-oras-romania-oamenii-vor-decide-online-duc-parte-banii-taxe-impozite-boc-e-forma-respect-fata-clujeni-1_596cb85f5ab6550cb838476c/index.html

Adauga comentariu