Circ și teatru ieftin în ședința ordinară a Consiliului Local! Crețu vrea banii piețarilor pentru salariile Administrației Piețelor

Aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local, proiectul de hotărâre privind prelungirea duratei contractelor de închiriere şi majorarea chiriilor acestora a stârnit dispute în rândul consilierilor locali. Grupul consilierilor liberali a început dezbaterea pe acest subiect profitând de faptul că în sala de ședințe se afla și un grup de persoane venite din locația unde primăria vrea majorarea chiriilor cu peste 100%, mai exact din piața de pe Calea Moldovei, de la ”ruși”. Aceștia au venit la îndemnul consilierelor PNL Gaga-Seica Mărioara și Diana Morar, care, în prealabil, le-au făcut o vizită în piață.

Grupul PNL a considerat ca neoportună creșterea tarifelor, aceasta fiind motivată de inițiatorul proiectului, primarul Ovidiu Crețu, de o recomandare de la Curtea de Conturi, dar și câteva aspecte juridice legate de natura contractelor. În replică Ovidiu Crețu, după mai multe interpelări, a acuzat gruparea din opoziție de faptul că discută politică și face declarații populiste de față cu cetățenii din sală. După o altă serie de interpelări, Crețu se aprinde și declară că majorarea tarifelor este absolut necesară pentru a acoperii inclusiv cheltuielile cu salariile persoanlului din Administrația Piețelor. Șeful Piețelor, Luca Răzoare, de exemplu, fiind în funcția de director, va avea începând din 2018, un salariu de 10.150 lei peste o sută de milioane lei vechi), bani care trebuie luați de undeva, Administrația Piețelor fiind trecută pe autofinanțare.

Apoi intervine și sceneta de teatru, al cărei regizor a fost viceprimarul PSD Cristian Niculae, care a susținut că gruparea pe care o conduce propune modificări asupra proiectului în forma susținută de inițiator, venind cu alte tarife, puțin mai scăzute, astfel, de la aproape 21 lei/mp cât se plătește în acest moment, față de propunerea primarului de 45 lei/mp, să se ajungă la 35 lei/mp. Constantin Rus - PSD, actor în această ieftină telenovelă, a spus că ”eu tot încerc să vă spun de modificări, dar nu am reușit de dumneavoastră” (consilierii PNL – n.r.). În continuare, viceprimarul susține că au elaborat această propunere de modificare în sânul alianței PSD-ALDE încă de ieri, deci nu este o făcătură cauzată de situația degenerată din timpul ședinței.

Faptul că acest document a ieșit la iveală aproape de momentul unei posibile suspendări a ședinței de către președinte, denotă clar un teatru ieftin jucat pe plan politic de cei din putere, aceștia pregătind planul B după ce au aflat că în sala se vor afla și cetățenii cu pricina.

Astfel, s-a încercat scoaterea ochilor cu, in facto, o micșorare a tarifelor, de la 45 la 35 lei/mp, acesta fiind și tâlcul final al teatrului din CL.

Majorarea reală rămâne, însă. Proiectrul a fost votat de majoritatea PSD-ALDE, așa că, de la începutul anului viitor piețarii de la ”ruși” vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru închirierea chioșcurilor unde își desfășoară activitate.

 

Adauga comentariu