Cineva să-i spună și spameriței Cristina Iurișniți că NU MAI E DEPUTAT! Madama încă postează pe facebook sub această titulatură, semn că se desparte greu de anumite moravuri

„Totul pornește de la educație” este motto-ul paginii de facebook intitulate „Cristina Iurișniți Deputat USR BN”, o pagină care aparține evident duamnei politicii locale, Cristina Iurișniți, cea care A FOST deputat de Bistrița-Năsăud din partea USR în mandatul 2016-2020, mandat care s-a încheiat pe data de 21 decembrie 2020.

Însă din educația spameriței bistrițene lipsește limita, bunul simț, simțul ridicolului, precum și alte elemente ce ar putea face parte din acest termen. Educația, conform definiției acesteia, reprezintă un fenomen social fundamental de transmitere a experienței de viață a generațiilor adulte și a culturii către generațiile de copii și tineri, abilitării pentru integrarea lor în societate. De asemenea, educația presupune și cunoașterea bunelor maniere și comportarea în societate conform acestora.

Ipocrizia, minciuna, denatunarea adevărului, insistența în penibil, toate acestea nu se vor regăsi într-un adevărat și real act de educație. Un profesor care educă nu își ascunde statutul, nici nu îl scufundă în ridicol. Mai mult, un dascăl, cel care teoretic se ocupă cu educația, nu își arogă titluri și titulaturi pe care nu le (mai) deține.

Cristina Iurișniți și-a încheiat mandatul de deputat la data de 21 decembrie 2020, însă pagina de facebook a profesoarei de franceză a rămas cu titulatura neschimbată, cea de „deputat” de Bistrița-Năsăud. Poate că asta nu ar conta dacă, să presupunem, nu ar mai fi folosită, însă postările madamei curg în continuare, zi de zi, sub această titulatură impostoare.

Însă ultima postare regăsită pe această pagină duhnește a ipocrizie, căci doamna profesoară distribuie un material legat de „tik-tokul” Cumpănașu, pe care-l consideră escroc pentru că se dă profesor:

„Cumpănașu e un multiplu escroc. Nu e profesor. Ca să fii profesor, trebuie să termini o facultate. Omul nu a terminat nici o facultate. Și nu a predat nici o zi în nici o școală. Popularitatea lui e monstruoasă, și e un simptom în plus al răsturnării ierarhiei valorilor din România”, acest text fiind precedat de un îndemn adresat guvernanților, respectiv „Impostura demascată! Statul român trebuie însă să reacționeze ferm!”.

Nu o contrazicem la capitolul Cumpănașu, însă ne întrebăm, oare același stat român nu ar trebui să reacționeze și în cazul celor care se dau deputați fără drept? Iar ca să o parafrazăm, ca să fii deputat USR BN nu trebuie să muncești în Parlament, recte să fi ales ca atare? Deci, cum e cu escrocheria (din fr. escroquerie)?

 

Adauga comentariu