Cinematograf 3D la Maieru! „Vasilică cu musteață” – primarul-vedetă de pe Etno și Taraf – pariază pe tehnologie într-un nou cămin cultural

E vremea investițiilor în tehnologie la Maieru! Primarul Vasile Borș, un om trecut printr-ale vieții, adică prin cele mai importante aspecte ale acesteia (biserică, PDL, PMP, PSD, Anuța Motofelea), se gândește la un upgrade al culturalizării localității unde Liviu Rebreanu și-a făurit un cuib al visurilor, adaptat la cerințele actuale ale tehnicii.

Astfel, pentru anul 2019, în lista de must-do de pe biroul de primar se regăsește și construirea unui cămin cultural cu opțiuni de cinematograf 3D. Adică, după ce straiele strămoșești se vor afișa pe scenă, eventual într-un duet deja consacrat (Anuța Motofelea – Vasilică cu musteață), locația se transformă la o apăsare de bumb într-un cinematograf 3D: se lasă pe scenă, în mod mecanic sau electronic, un cearșaf frumos apretat pe post de ecran, din pereți se dezvăluie urechilor un sistem audio racordat la laptopul pe care este descărcat filmul, iar scaunele spectatorilor se transformă în comode fotolii dotate cu scobituri speciale pentru un păhărel de jinars.

Toată cheltuiala, ținută cu obraz subțire, se ridică la infima sumă de 500.000 de euro, bani ce vor veni probabil pe proiecte europene.

Acest material poate fi considerat un pamflet, dar investiția în sine este cât se poate de reală!

 

Adauga comentariu