CINCI cazuri noi de Covid-19 în Bistrița-Năsăud. Numărul cazurilor active rămâne ridicat. Vezi situația epidemiologică a zilei

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a anunțat situația epidemiologică a zilei de 21 iunie, zi în care s-au înregistrat cinci cazuri noi de infecție cu noul coronavirus față de ziua de ieri, totalul cumulat fiind de 454. Totodată au fost raportate trei cazuri noi de vindecări în ultimele 24 de ore, aici totalul fiind de 311 persoane.

În ultima săptămână, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, numărul cazurilor active s-a menținut peste 100 de persoane infectate, cu excepția zilei de ieri când s-au înregistrat 99 de cazuri active. Acest număr este obținut prin scădrea din numărul total cumulat al cazurilor înregistrate la nivel de județ a cazurilor persoanelor vindecate și decedate, aceasta fiind „oglinda” reală a momentului.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 21.06.2020, este următoarea:,

• 14 persoane în carantină instituționalizată;
• 1637 persoane în izolare la domiciliu;
• 454 cazuri confirmate de CoVid-19; cinci în ultimele 24 de ore
• 42 decese,
• 311 persoane vindecate, 101 cazuri active.

Precizări:
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
• Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.
• Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.
• O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
• 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toți cei 10 au fost declarați vindecați.
• Până în prezent, 26 cadre medicale (nouă medici, 17 asistenți) și zece persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 27 au fost declarate vindecate.
• Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Una dintre acestea a fost declarată vindecată.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui alt Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmați cu CoVid-19. O infirmieră a fost declarată vindecată.
• Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Acestea au fost declarate vindecate.
• O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
• 11 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, șase au fost declarate vindecate.

Comentarii

Leon

21.06.2020 15:06

Motto:“În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două!”(Klaus Iohannis)_Ignorarea obligațiilor ce decurg din instituirea stării de alertă, dintre care cele mai importante sunt evitarea aglomeratiei si purtarea măstii de protecție atât in spatii inchise cât si in mijloacele de transport în comun, duce la cersterea riscurilor răspândirii Covid-19 in comunitate. Asa se explica numărul ridicat al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate in România si in județul Bistrița-Năsăud. Astfel, până acum in judetul nostru numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a ajuns 454, si este in crestere de la o zi la alta. De subliniat că de la inceputul epidemiei, intre cei depistati pozitiv s-au numărat 10 angajati de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) precum si o angajată a Direcției de Venituri , Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei Bistrița, care si-au suspendat temporar activitatea.

Adauga comentariu