Chiloțeala și hidoșeniea din nou prezente în Centrul Vechi! Vicele Cristian Niculae nu și-a ținut promisiunea, dar a făcut alta...

Chiar dacă nu a intrat în campanie electorală, acolo unde promisiunile mincinoase au rang de cuvântare publică nesimțită, Cristian Niculae, actualul viceprimar al Bistriței cu vădite și declarate opțiuni de edil șef, face promisiuni de dragul publicității, dar pe care nu le onorează! Deja se intră în „normal”...

Este vorba de hidoșenia de cort municipal care este amplasat în Zona Zero a Bistriței, un cort care nu numai că strică imaginea oricum frivolă a ceea cea este centrul orașului, dar mai și otrăvește activitatea comercială a acestei zone, și așa greu încercată.

La ultima amplasare a acestui cort, comercianții din zona centrală s-au adresat conducerii municipalității în vederea renunțării la această idee, atât din motive estetice, cât și din considerente comerciale. Ioan Miclea – comerciant în această zonă - președintele Asociației comercianților și proprietarilor de spații comerciale din centrul vechia reușit să obțină o promisiune fermă din partea viceprimarului Cristian Nicolae:

„Ne-a promis solemn că acest cort inestetic nu va mai fi amplasat aici! Este o promisiune pe care noi, comercianții din Piața Centrală, am luat-o ca atare. Acum vedem că domnul respectiv nu numai că nu are cuvânt de decizie, dar e clar că nu are cuvât nici ca om sau ca bărbat politic sau administrativ!” – a declarat pentru stiridebistrita.roIoan Miclea (foto).

Între timp, cel care promite de dragul câștigării capitalului electoral, viceprimarul Cristian Niculae, participa la deschiderea oficală a Expo Bistrița – Toamna Aurie – târg de tip chiloțeală organizat de Camera de Comerț Bistrița-Năsăud, condusă de Vasile Bar – o „somitate” în domeniu, persoană a cărei percepție despre comerț se oprește la un cort mocicoș în buricul municipiului, plafonarea fiind evidentă și fățiș îndreptată către conceptul de piaț, un târg de țară adus la oraș.

Cristian Niculae, prins cu ocaua mică, a aruncat din nou vina către încăpățânarea lui Crețu, recunoscând totodată că el personal nu este de acord cu chiloțeala în hidoșenie:

„Decizia a fost a primarului Crețu. Eu nu sunt pentru a fixa acest cort aici. Am avut o discuție cu domnul primar, nu divergențe, pur și simplu un schimb de păreri. Domnia sa susține că pentru a avea viață în centrul istoric, trebuie să avem activități aici. Și eu sunt unul dintre comercianții care de-a lungul timpului... adică nu eu, acum soția mea, avem niște afaceri în centrul istoric și am fost nemulțumiți ori de cîte ori s-a organizat de către Camerta de Comerț un astfel de târg, deoarece aveam pretenția să vindem noi. Acum, sunt pus în situația de a veni la deschiderea unui târg care este chiar în centrul istroric...” – a declarat Cristian Niculae pentru stiridebistrita.ro.

Dincolo de momentul de sinceritate sunt câteva aspecte ce trebuie lămurite. Chiar dacă afacerile viceprimarului au trecut „la soție”, atât noi cât și domnia sa recunoște că sunt încă ale lui. De fapt, toată lumea știe... Apoi, nu înțelegem cine v-a obligat să mergeți la deschidere dacă nu ați vrut? Publicitatea?! Iar la final, revenim la ideea inițială:

Dacă ați știut că nu puteți respecta o promisiune, de ce ați făcut-o? Noi știm răspunsul, dumneavoastră?

Mai mult decât atât, cu o minge ridicată la fileu de către reporterul nostru, cu referire la identificarea unei locații în care să se construiască o sală de expoziții, Cristian Niculae se mai avântă la încă o promisiune:

„Eu, când voi fi primarul municipiului Bistrița, vă asigur că voi gândi și o strategie în sensul ăsta! În viitor voi găsi o soluție pentru a avea un complex expozițional, civilizat, la nivel de 2020-2021!”.

Noi avem întregistrarea salvată, numerotată și arhivată!

Comentarii

Selistean

31.10.2018 21:25

Bună şi binevenită ideea amplasării cortului in Piața Centrală din Bistrița! Bravo D-le Primar Crețu! Eu vă sugerez ca pe viitor să organizăm şi targul de animale tot aici, măcar o dată pe săptămană, dacă tot se vrea "activitate" in zonă!

Adauga comentariu