Chiar nu mai există urmă de neuroni în Primăria lu` Crețu?! Gardul viu din labirint e mort, trăiască gardul de fier cu țepii lui prietenoși!

Încă o supre-lucrare „made in Bistrița” sortită eșecului, dar și cu elemente ce pun în pericol integritatea fizică a trecătorilor, inclusiv a copiilor: în Parcul Municipal, o lucare de care actualul primar Ovidiu Crețu este mândru până la Innsbruck și înapoi, are în componența sa un labirint.

Poziționat în teșitura dintre Palatul Culturii și Turnul Dogarilor, Labirintul este unul din locurile de joacă preferate de copiii veniți în parc. Ideea principală a acestui proiect este ca un gard viu să formeze „zidurile” unui labirint, ceva asemănător cu labirintul din parcul Schonbrunn din Viena.

Numai că, la Bistrița treaba se face ca la... Bistrița, fără să mai aducem în discuție Caracalul sau Vasluiul! Planta folosită pe post de gard viu s-a uscat, conform reprezentanților municipalității, din cauze ce țin de o anumită boală specifică acestei specii care cică ar face ravagii peste tot în lume. Planta se numește buxus și de vină ar fi o „omidă păroasă” care nu a fost văzută de nimeni la Bistrița.

Problema se va rezolva cel mai probabil anul viitor, atunci când municipalitatea va încerca înlocuirea buxusului cu un gard viu mai puțin... vulnerabil. Conform stilului de muncă crețian, tot ceea ce se face azi, mâine trebuie refăcut, vina aparținând evident terților (vezi cazul pavelelor ce trebuie schimbate an de an).

Dar tot nu am înțeles ce este cu acel gard de fier cu țepi care străjuie de-a lungul gardului viu... Aceeași reprezentanți ai municipalității ne-au comunicat faptul că ideea care a stat la baza montării acestor garduri de fier este împiedicarea trecerii dintr-un loc într-altul în labirint!? Adică facem un gard viu pe post de pereți, dar montăm și armătură din fier, să nu trișeze careva... Până unde poate duce gândirea... trișorul tot de trișat se teme! Sau poate cineva avea un surplus de gard și nu mai avea cumpărător pe modelul repsectiv...

Pe lângă penibilitatea gândirii există o altă latură mult mai dăunătoare: copiii care se joacă în acest loc sunt expuși unui pericol iminent, cel de a cădea efectiv pe sau în acest gard metalic amplasat intenționat cu scopul de a răni, căci atunci când montezi un astfel de dispozitiv cu țepi, nu te poți gândi la altceva.

Până la urmă este un loc de promenadă, de joacă, nu o pușcărie din care să evadezi, iar acel gard cu țepi să-și vină de hac!

Chiar nu mai gândește nimeni în instituția numită Primărie?

 

Foto: facebook/dorel.cilean

Comentarii

Balan Marius- e...

06.11.2018 18:04

Pai daca nu lo udat idiotii de unde gard viu. Ei o crezut ca daca se pisa comunitarii este bugat. Bai netozilor ! Eu am udat pinii  si molizii tata vara da s-au prins in locul ales de mine. Daca nu ingrijesti nu ai nimic.

Claudiu

07.11.2018 20:52

Du-te moș hermafrodit si te împușcă vezi ca e sistem de irigații acolo;Da nu s-o uscat de seceta;Doamne ,ca esti prost de bubui!

Doru ciprian

07.11.2018 20:51

CALYPSO se numeste substanta care se da pentru omidă paroasa. Orice magazin de fito iti poate spune. Si functioneaza ireproșabil.

Adauga comentariu