Chiar dacă vine frigul polar, primarul Turc nu face exerciții de imagine: Vom schia pe Cocoș dacă vom avea suficientă zăpadă

Mult mediatizata pârtie de pe dealul Cocoșului, faimoasa ”gaură neagră” din bugetul Bistriței se pregătește pentru deschiderea sezonului de schi. În acest context, primarul Ioan Turc ne-a confirmat că a avut mai multe discuții cu cei care administrează pârtia de pe dealul Cocoșului din primărie. Concluzia e una singură: Nu se va deschide nici sâmbătă, nici duminică, dacă nu va permite calitatea pârtiei. Insistăm pe pârtia pentru copii, deocamdată nu se face zăpadă pe pârtia mare”, a punctat Turc.

 

IOAN TURC: „Am avut o discuţie în această dimineaţă cu colegii din Primărie care se ocupă de pârtie. Le-am spus foarte limpede: ştiu că există o anumită presiune ca pârtia să se deschidă sâmbătă sau duminică. Dacă poate fi deschisă sâmbătă sau duminică din punct de vedere tehnic, se va deschide, dacă nu, nu. Eu nu vreau să facem în Primăria Bistriţa activitate de imagine. Imaginea este importantă dar trebuie să fie rezultatul unor acţiuni concrete din perspectiva administrativă. Probabil că va fi deschisă sâmbătă, duminică, luni, marţi, miercuri, când va fi gata”.

Așa cum era de așteptat, jurnalistul Adrian Linca, un mare iubitor al sporturilor de iarnă, a fost astăzi pe pârtie în ”control”. Linca rămâne în tabăra celor care cred că este o mare realizare să existe un loc unde să schiezi la marginea orașului.

ADRIAN LINCA: ” Am fost azi pe pârtie. Avem zăpadă, dar nu suficientă. Teleschiul se poate deschide fără probleme în weekend. Telescaunul mai așteaptă. Lacul e plin, cele 7 tunuri merg la capacitate maximă. Dacă scad temperaturile așa cum e prognoza, se poate face, săptămâna viitoare, și partea de sus. Suntem în 14 ianuarie, nu-i târziu să se poată schia cel puțin o lună și jumătate, măcar pe pârtia mică. Ar fi un mare câștig pentru începători și copii. Contrar curentului, cred în continuare că e o mare realizare să putem schia la marginea orașului. Știu, o să dau startul la înjurături, mai ales din partea celor care nu schiază. Însă, aceia care iubesc sportul ăsta înțeleg bine despre ce vorbesc”.

 

Comentarii

carcotas

19.01.2021 10:47

CE FRIG MA ? ASTA-I FRIG ? Ce sa zica hai din Siberia... unde frigul atinge - 40, - 50 de grade celsius... ?! No ala-i " frig " ! Cum cade o tzaruca de zapada si sufla o tzaruca de vant ... tot va c*catzi pe voi... !

Adauga comentariu