Centura Becleanului intră în dezbatere publică! CL Beclean este gata să-și asume realizarea proiectului din bugetul local, plus un credit

După cum precizam într-un material anterior, Becleanul face cel mai important pas din ultimii 30 de ani, pas care privește devierea traficului din orașul de pe Someș.

Varianta de ocolire propusă de Nicolae Moldovan, primarul urbei, cea care ocolește orașul prin nordul acestuia, a fost votată în Conslilul Local și va intra în dezbatere publică, vineri, 9 noiembrie, începând cu orele 16:00.

Investiția este estimată la 60 de milioane de lei, aproximativ 13 milioane de euro, și constă în amenajarea unui drum de aproximativ 1,5 kilometri, din care 500 de metri un viaduct. Banii necesari pot fi luați din bugetul local al Becleanului, la care se poate adăuga, în caz de necesitate, un credit de angajament pe un maximum de 5 ani, ceea ce nu ar afecta exercițiul bugetar, având în vedere faptul că Becleanul nu are nici un credit contractat până în momentul de față.

Consilierii locali ai Becleanului au fost de acord cu propunerea inițiată de Nicolae Moldovan, indiferent de partidul din care provin. Caius Cârcu, consilier PMP, unul dintre consilierii vocali ai Becleanului, a declarat că susține inclusiv ideea creditului în acest scop:

“În ce privește finanțarea și eu imi asum curajul de a fi de acord cu o finanțare parțial din credit. Este de o asemenea anvergură acest proiect încât trebuie să fie supus dezbaterii publice” – a declarat Cârcu în cadrul ședinței de CL, conform stiridinbeclean.ro.

Un alt consilier „de opoziție”, liberalul Zăgrean, își dă și el girul acestui proiect, cu condiția ca acesta să se facă:

“Oricare varianta e benefică, e ce trebuie. Important e să se facă. E foarte bine să avem un studiu de fezabilitate. Și între timp sa ne gândim cum o finanțăm exact. Dacă o finanțăm pe credit și devine un bun de patrimoniu, putem dispune de acest bun”.

 

sursa foto: stiridinbeclean.ro

Adauga comentariu