Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” condus de interimarul Mihai Berbunschi. Dorin Dobra: ” Nu aștept să fiu chemat pentru a conduce această instituție de cultură”. Când va avea loc concursul pentru funcția de director?

Politic vorbind, șefia Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, adică a ceea ce Dorel Cosma a numit Palatul Culturii, poate fi considerată și o sinecură , politică sau nu.

Cel mai longeviv director al Palatului a fost Dorel Cosma, inventatorul unui festival ce a depășit demult granițele României – Nunta Zamfirei, doar că, la sfîșitul celor 3 mandate ale lui Ovidiu Crețu la primăria Bistrița, Cosma a plecat și el, dar dupa aproape 20 de ani de directorat. Și nu a fost un directorat rău!

Mulți chemați, un singur ales

Dorel Cosma și-a pregătit îndelung plecarea, el anunțînd decizia sa încă din 2019 într-un interviu acordat www.propolitica.ro , așa că, lucrurile păreau a fi simple, doar că nu e chiar așa.

Berbunschi vrea bastonul de mareșal

Concret, după expirarea contractului de management, Dorel Cosma a plecat acasă, dar este foarte clar că el va continua să facă management cultural într-o formă sau alta, iar interimatul va fi asigurat de șeful de serviciu Mihai Berbunschi. Sigur, cum în orice raniță de soldat se află un baston de mareșal, Berbunschi își dorește să devină director plin, adică să participe la concursul ce ar urma să fie organizat de primărie.

Când va avea loc concursul?

Răspunsul la întrebare l-am primit din partea purtătorului de cuvânt al primăriei Bistrița, Mihai Ruști: ” Cred că putem spune următoarele- demersurile pentru organizarea acestui concurs vor începe cât de curând. Institiuția respectivă funcționează bine, nu sunt niciun fel de probleme. Doritorii vor trebui să fie analizați de o comisie specială și care va decide cine poate ocupa funcția de director. E vorba de management cultural iar din comisie nu vor lipsi reprezentanții Instituției Prefectului sau a Ministerului Culturii. La întrebarea când va avea loc concursul, nu am un răspuns la această dată”, ne-a explicat Ruști.

Ce nume au fost vehiculate pentru șefia Palatului?

În afara lui Mihai Berbunschi, zvonurile cu privire la dorințele unora sau altora au fost destule iar din cei aruncați pe ”piață”, putem aminti aici de fostul senator libera Dorin Dobra sau de fostul redactor șef al Radio Transilvania, Ciprian Moldovan. Cu siguranță, mai sunt câțiva și pe margine care așteaptă, dar, deocamdată, decizia finală este la primarul Ioan Turc.

Contactat telefonic, Dorin Dobra a negat orice fel de intenție de-a accede la funcția de director al Palatului Culturii: ” Nu am cerut niciodată acest post! Nu l-am așteptat și nici nu mi-l doresc. Vă mai spun ceva: nu aștept nici să fiu chemat”, a punctat Dobra.

Adauga comentariu