Cei care vor să își parcheze pentru o oră mașina pe strada Titulescu trebuie să plătească pentru o zi întreagă. De ce?

Din 1 ianuarie 2018, parcarea pe 27 de străzi din Bistrița presupune plata unor tichete, în funcție de timpul pentru care mașina staționează acolo. Astfel, pentru 30 de minute tariful este de un leu, pentru o oră 2 lei, iar pentru o zi suma ajunge la 15 lei.

Nu asta ar fi practic problema, ci faptul că pe strada Titulescu, la Magazinul Pensionarilor, un local de unde se pot cumpăra tichetele de parcare, de trei zile, vânzătoarele au doar tichete pentru o zi. Deci, indiferent dacă parchezi mașina 10 minute sau 3 ore trebuie să plătești pentru o zi.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, a declarat pentru Știri de Bistrița:,,Nu știam situația, dar vă mulțumim că ne-ați anunțat. Cu siguranță se va rezolva situația. O să luăm legătura cu colegii noștri. E un caz izolat. Nu ne-a anunțat nimeni, mai ales că primăria e la doi pași.

Ce-i drept, nici cei care au acceptat vânzarea acestor tichete în locațiile lor nu au anunțat Primăria care este la o aruncătură de băț, așteptând să fie căutați de angajații municipalității și să fie întrebați de „sănătate”.

Indiferent cine poartă o „vină” în această situație, cel care „plătește” este tot cetățeanul care scoate bănuții din buzunar pentru parcarea autoturismului pentru o zi întreagă, adică 15 lei, chiar dacă, în mod legal, are dreptul de a plăti doar pentru 30 de minute, dacă atât are de stat în zona respectivă.

 

Comentarii

Balan Marius- i...

17.02.2018 11:32

No in cazul de fata ii iertam !

Adauga comentariu