Ceasul elvețian vs. „ambâțul” ardelean la Yukon Arctic Ultra: Fabian Imfeld se odihnește la McCabe Creek, Tibi Ușeriu la câțiva pași de același check-point! Care e strategia bistrițeanului în continuare (VIDEO)

Infernala cursă de la Yukon, Canada, pornită acum patru zile și jumătate, îl are în frunte pe elvețianul Fabian Imfeld, urmat de promotorul Via Transilvanica – Tibi Ușeriu. După mai bine de 50 de mile de galop prin zăpadă, bistrițeanul se apropie și el de check-point-ul unde acum se odihnește elvețianul.

„Dragilor, eu încerc să vă povestesc ce se întâmplă acolo, dar cuvintele-s tare goale și oricât aș încerca... știu sigur că nu am cum să reușesc. Tibi e un om simplu. Nu cere nimic de la nimeni, își vede de drumul lui. Rar îl auzi plângându-se de ceva. E obișnuit să ducă greul fără să spună, fără să ceară ajutor. Cu siguranță ați ascultat telefonul lui de azi noapte. Cu o simplitate incredibilă ne-a povestit prin ce trece, după care, cu un calm de neînțeles pentru noi, încheie așa: <<Un foc îi fericirea aicea ... atâta tot!>>”, spunea Alin Ușeriu, fratele ultramaratonistului, în Raportul zilei 4, postat pe pagina Tășuleasa Social.

Tibi a plecat din Carmacks reîncărcat din toate punctele de vedere: s-a odihnit, a mâncat bine (dar nu din ce i-a fost servit, ci din ce și-a cumpărat el din micul orășel din pustia canadiană), a fost consultat și consiliat.

Între timp, sportivul aflat în fruntea plutonului, care merge „ca un ceas elvețian”, a ajuns în următorul check-point, la McCabe Creek. Tibi se află și el la doar câteva mile de acest punct de referință, însă elvețianul cu siguranță va părăsi refugiul cât de curând, odihnit.

Bistrițeanul merge constant, viteza medie fiind de 2,4 mile/oră, iar dacă stomacul și mica degerătură nu îi mai cauzează probleme, își va urma propria strategie pentru restul traseului, aceea de a se odihni pe drum și mai puțin în check-point-uri, pentru a micșora cât mai mult diferența dintre el și elvețian și, dacă se mai găsesc resurse, să-l și depășească.

Indiferent dacă Tibi îl va ajunge sau nu pe Fabian, important este ca românașul nostru ambițios să termine cursa cu bine, în numele și pentru Via Transilvanica.

Geacă, Tibi!

 

Adauga comentariu