Ce faci atunci când bucătarul din tine și-a luat zi liberă și ai nevoie de mâncare acasă? Ce și mai ales de unde comanzi în Bistrița

Există persoane și în orașul nostru, nu neapărat cosmopolite, care și-au lăsat bucătarul din ei în concediu, sunt prea obosite să mai gătească într-o zi, sau pur și simplu nu au chef de gătit, dar au o familie cu anumite pretenții, sau au musafiri anunțați în ultimul moment. Ce e de făcut?

Catering – fără doar și poate – este răspunsul acceptat și asumat de mulți dintre cei care se află în postura descrisă mai sus. A apela la o sursă de încredere pentru aceste servicii culinare nu mai e o rușine sau o fiță de mult. Dincolo de celebrele pizza comandate la domiciliu, meniul unei zile de duminică, spre exemplu, poate fi diversificat și la îndemână prin intermediul serviciului de catering disponibil în mai toate restaurantele deschise la Bistrița.

Modus operandi este identic indiferent de locația aleasă pentru aceste servicii, căci e vorba de un apel către restaurantul respectiv, precizarea felului de mâncare dorit precum și a cantității (porțiilor), iar „corvoada” din bucătărie se transformă într-o liniștită și relaxantă petrecere a timpului respectiv.

În timpul săptămânii cel mai comandat produs este „meniul zilei”, acolo unde nu se reușește o deplasare la un local care oferă acest tip de serviciu, iar Bistrița nu stă rău la acest capitol. Ce se întâmplă însă în weekend, atunci când „meniul zilei” nu este disponibil?

Meniul „a la carte” este disponibil în toate restaurantele care au program în această perioadă a săptămânii, iar catering-ul se pliază pe acest meniu, singurul gest care trebuie făcut este cel de a aplea la aceste servicii.

Restaurantele Lordinu, Conacul Verde și Villa au propriul sistem de catering. Aceștia distribuie mâncare la comandă pentru firme, școli, instituții, evenimente etc., așa că o simplă comandă pentru domiciliu este ceva uzual pentru ei. Nu trebuie decât să intrați pe paginile lor de internet sau facebook, vă alegeți meniul și cantitățile (numărul de porții), iar dacă această comandă se face direct de pe pagina de internet dedicată comenzilor, puteți plăti direct cu cardul, online, serviciu unic în Bistrița!

Restaurantul Casa Doamnelor este și la dispoziția celor care vor să servească o masă tradițională și copioasă acasă, dar la care să nu se chinuie ore întregi. Viluța Mihaiela Brătfălean, jurnalista care a lăsat condeiul pentru polonic și cratiță, știe cel mai bine cum e să nu ai timp să gătești, sau să fi în situația în care ești luat prin susprindere de o vizită pe care trebuie să o onorezi ca atare:

„Sunt persoane care poate preferă comoditatea într-o zi de duminică și nu au pregătit nimic pentru masă, sau oameni care efectiv muncesc și nu apucă să gătească. Noi le stăm la dispoziție cu mâncăruri alese aici, sau direct la ei acasă!” – ne-a povestit Viluța printre comenzi.

Casa Someșeană este recunoscută pentru ambianță, amabilitatea angajaților și mâncarea gătită acolo (ciolanul cu fasole este demențial!). Cu toate acestea, comenzile pentru livrarea la domiciliu fac parte din rutina zilnică a acestui restaurant, indiferent de ziua din săptămână. Crama Veche (Corida) se pune la dispoziția clienților domestici, la fel, fără nici o problemă, zama de șălate cu mămăligă în pături fiind un deliciu indiferent de locul unde se servește. La fel și Ardealul, Tonight, Old House, Hanul Cavalerilor, Academia del Gusto și alte reastaurante din Bistrița, cu mici excepții.

Timpul de așteptare al comenzii diferă în funcție de comanda făcută, dar și de disponibilitatea celor care efectuează transportul la domiciliu. Unele restaurante rezolvă această problemă intern, altele apelează la serviciile unor prestatori externi, firme de curierat local specializat în catering.

Așadar, dacă aveți o „comandă” internă de o ciorbă de fasole, iar timpul nu este cel mai bun prieten căci, vorba unei clasice doamne în viață „nu apucă fasolea să stea la înmuiat până când ciorba trebuie servită”, cel mai simplu și eficient mod de a o avea totuși pe masă este catering-ul, de fapt livrarea la domiciuliul a meniului dorit, rețetă pentru a nu ieșii din casă la cumpărături pe o vreme în care până și ideea de spitalizare pare să aibă ceva sex appeal”.

Poftă mare!

Adauga comentariu