În ce condiții „pleacă acasă” președintele CJ BN, Radu Moldovan: „Ies la pensie, nu mai vreau nimic!”? Afirmația nu este legată de un nou mandat la cârma județului

Având în vedere actuala conjunctură politică, în care Partidul Social Democrat este cu un pas în opoziție, Guvernul Dăncilă fiind demis, mulți bistrițeni își îndreaptă privirile mult mai atente către administrația locală. Unul dintre cei „vizați” este și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Privind trendul electoral descendent al partidului, venit pe un fond politico-emoțional, precum și posibilitatea ca noua garnitură politică ce va veni la guvernare să schimbe anumite reguli ale jocului, printre care și cea legată de alegerea președintelui unui consiliu județean, încep să se facă anumite calcule legate de „șansa” actualului președinte de a mai dobândi un mandat.

Unii analiști, mai mult sau mai puțin avizați, spun că șansele lui Radu Moldovan de a fi reales în fruntea județului, conform actualei legislații, cea care îl trimite pe candidat direct în fața electoratului, i-ar fi prielnică liderului PSD BN, în schimb, în varianta în care președintele CJ este ales de către noii consilieri județeni, acesta și-ar pierde poziția, anticipându-se o pierdere a majorității PSD în CJ BN.

Într-un interviu acordat stiridebistrita.ro, Emil Radu Moldovan susținea faptul că, indiferent de variante, aici fiind vorba de o nouă investitură a sa în fruntea CJ-ului, dar în care nu ar mai avea majoritatea confortabilă pentru a conduce acest for, el va veni în continuare cu proiecte viabile și în linia dezvoltării județului, foarte bine concepute și puse la punct, astfel încât consilierii județeni, indiferent de viitoarea configurație politică, să nu le poată respinge.

Există, totuși, o variantă în care, spre bucuria unora dintre contestatarii actualului președinte al CJ BN, acesta ar „pleca acasă” de bună voie. Afirmația a fost făcută de Radu Moldovan în cadrul unui interviu acordat bistriteanul.ro și se referă la un anumit proiect pe care, dacă-l vede rezolvat, se poate pensiona liniștit.

Este vorba de un proiect ce prevede construirea efectivă a încă unui corp de spital în curtea actualului Spital Județean de Urgență „Bistrița”, un proiect ce prevede inclusiv înființarea unor secții vitale, cum ar fi cea de intervenție cardio-vasculară, dar și cea de chirurgie gastro:

„Avem un proiect care, dacă ne reușește, pot spune că mă duc acasă, ies la pensie, nu mai vreau nimic! Este vorba de noua secție a SJU, un proiect de 60 de milioane de euro și va cuprinde o secție nouă de chirurgie intervențională cardio-vasculară, este vorba de acele intervenții în care se vor monta stenturi, nu vom vace transplanturi de inimă, că nu avem posibilități, precum și cea de chirurgie intervențională gastro” – a precizat Radu Moldovan.

Acesta a reiterat faptul că toate investițiile, trecute, prezente și viitoare, legate de Spitalul Județean de Urgență „Bistrița”, sunt proiecte de suflet dincolo de orice altceva, iar punerea acestora în practică le consideră o carte de vizită nu numai a sa proprie, ci mai ales a județului.

 

foto: captură interviu bistriteanul.ro

Adauga comentariu