Ce are în comun Elvis Presley cu Tibi Ușeriu? Știe prefectul Stelian Dolha

Tibi Ușeriu e noul Elvis Presley pentru județul Bistrița-Năsăud. Prefectul Dolha crede că ultramaratonistul poate sprijini campania pentru vaccinarea anti Covid 19

 

Prefectul de Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha,  crede că este nevoie de o nouă abordare în privința mesajelor care susțin  campania de vaccinare, cu atât mai mult cu cât a început  etapa a doua. Pentru ca vaccinarea să fie un succes ar fi nevoie ca mesajul să fie popularizat de vedete, așa cum s-a întâmplat cu Elvis Presley, în 1956, la vaccinarea contra poliomielitei.

 

Elvis Presley s-a vaccinat în direct la televiziune, deși era un tânăr sănătos, iar comunitățile de adolescenți i-au urmat apoi exemplul. Rata de vaccinare a crescut de la 0,6 la 80% în 6 luni. Iar în 4 ani, rata de incidența a poliomielitei a scăzut cu 90%.

Dolha crede că Tibi Ușeriu e noul Elvis pentru Bistrița-Năsăud

Prefectul județului Bistrița-Năsăud consideră că ar trebui să căutam un „Elvis Presley” în România pentru campania de vaccinare. Stelian Dolha spune că pentru zona sa l-a și găsit pe „Elvis”, în persoana atletului Tibi Ușeriu. Prefectul subliniază însă că vaccinarea trebuie să fie susținută și de medicii de familie, preoți și profesori.

 

„E greu să găsești un rege al rock-and-roll-ului în Bistrița sau chiar și România. Dar să știți că am găsit. E vorba de Tibi Useriu, care este ultramaratonistul pe care România îl are și care a câștigat trei ani de zile consecutiv maratonul Ultra Arctic, la -50 grade. Facem un fel de vaccinare în direct. Tibi Ușeriu luni se întoarce în Bistrița-Năsăud, acum este în Alpi. O să-și astepte rândul la vaccinare, dar până atunci, vrem să facem altceva, cred că o să fie o noutate națională: un filmuleț de 1 minut prin care să arătăm că lumea din județul Bistrița-Năsăud, că vorbim de jandarmi, că vorbim de polițiști, că vorbim de medici, avându-l în centru pe Tibi Ușeriu, dorește să se vaccineze”, a explicat  Stelian Dolha.

 

 

Adauga comentariu