Ce apucături are un jandarm bistrițean în concedii? Își vede de... meserie! JOS PĂLĂRIA, Ionuț BOCA!

Majoritatea oamenilor își petrec concediile spre relaxarea și odihna proprie, căci asta este și menirea pauzei de la muncă. Unora, însă, le rămâne un tic, un defect profesional bine impregnat în firea lor, fapt pentru care și în concedii „prestează” conform fișei postului.

Este și cazul unui jandarm bistrițean, sg. maj. Ioan Boca, încadrat la Detașamentul 1 Mobil Bistrița din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Județului Bistrița-Năsăud din anul 2016 de când a absolvit cursurile Şcolii de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.

Ionuț, așa cum este alintat de camarazi, a fost decorat azi, 7 decembrie 2018, cu Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne. Aceasta i-a fost înmânată în mijlocul colegilor, într-un cadru festiv, de către inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, col. Furnea Florin.

Conform Jandarmeriei bistrițene, „pe parcursul celor doi ani de când este încadrat la Detaşamentul 1 Mobil Bistriţa, sg. maj. Ioan Boca a demonstrat prin faptele sale puse în sprijinul cetăţenilor, că merită această apreciere venită de la cel mai înalt nivel. Chiar dacă tânărul susţine că nu şi-a făcut decât datoria, comportamentul, corectitudinea şi modul de acţiune în diferite situaţii, au fost apreciate iar acum primeşte recunoştinţa pentru acestea şi din partea ministerului şi a comenzii unităţii”.

Cele mai relevante fapte ale jandarmului bistrițean au fost mediatizate la momentul respectiv și s-au petrecut atunci când subofiţerul se afla în timpul liber şi în concediul de odihnă.

Una dintre acestea s-a petrecut în data de 03.04.2017, în jurul orei 21.40, când sg.maj. Boca Ioan, aflându-se în afara orelor de program, se deplasa pe strada Toamnei din municipiul Bistriţa, a fost sesizat despre faptul că unei doamne i-a fost sustrasă poșeta de către doi tineri, indicându-i semnalmentele unuia dintre cei doi. Colegul nostru a efectuat demersuri şi a rezolvat cazul, poşeta fiind recuperată.

O altă faptă s-a petrecut în cursul zilei de 18.07.2018, când sg. maj. Boca Ioan se afla în concediu de odihnă şi a găsit în parcul municipal din Bistriţa, un plic de culoare albă, care conţinea suma de 500 euro. În urma investigaţiei făcute împreună cu colegii dintr–o patrulă mixtă, a reieşit faptul că banii aparţin unui angajat al hotelului din zonă, acesta prezentând documentele tranzacţiei bancare doveditoare, fiindu-i returnată suma.

Jos pălăria, Ionuț Boca! Pe viitor, însă, respectă timpul de odihnă și concediile, iar dacă mai apar cazuri în care ești forțat de o chemare lăuntrică să intervii, fă-o!

Comentarii

CITITOR

29.12.2018 11:04

Frumos ! Sincere felicitari celui recompensat si tuturor jandarmilor !

Adauga comentariu