În caz de cutremur politic Radu Moldovan va cădea!

Tensiunea civică națională este evidentă. La fel și tensiunea din interiorul Partidului Social Democrat, unde există mici cratere locale care fumegă. Acolo se așteaptă un eventual seism civic, iar ele vor erupe precum Etna.

La baza muntelui stă liniștit Ponta, gata să salveze pe cei care sar primii din calea lavei. Acesta are și locuri rezervate în propria-i arcă, locuri deja „plătite” de câțiva lideri (a se citi baroni) locali care acum stau cu fundul în două luntrii.

Un astfel de lider este și Radu Moldovan, o vulpe politică ce nu s-a grizonat în urma stresului cauzat de asfaltările drumurilor județene. Moldovan a avut și are o percepție de animal care simte cutremurul, dar nu pleacă de lângă stăpân până în momentul declanșării acestuia. Nu vorbim de câine, căci acesta nu își părăsește stăpânul sau prietenul. Vorbim de un alt animal, unul politic, care atunci când barca prinde apă la modul serios, sare într-alta deja pregătită, reflexul de supraviețuire fiind mai dezvoltat decât celelalte. Așa a făcut cu Năstase, cu Ponta odată, așa va face și cu Dragnea.

Putem vorbi de o pisică, o felină politică ce cade în picioare. Dacă are nouă vieți și încă mai are pe stoc câteva, vom vedea probabil până la sfârșitul acestui an, sau dacă actuala structură este una destul de puternică, va mai rezista încă un an. Radu Moldovan nu va cădea odată cu Dragnea, este evident. Se va afilia fie lui Ponta, fie altui lider ce se va naște dintr-o cenușă a actualui foc pesedist ce rămâne fără oxigen pe zi ce trece.

Radu Moldovan și-a propus un target pe care îl va duce la bun sfârșit, iar acel target se numește județul Bistrița-Năsăud. Îl controlează și acum, dar nu în totalitate. Mai are puțin până la instaurarea dictaturii totale a propriului cult. Printre redutele necucerite încă este și Bistrița, municipalitatea având acum un alt animal politic ce se ține cu dinții încleștați de scaun, o hienă muribundă, hărțuită din toate colțurile, inclusiv din propriul bârlog.

Deocamdată nu sunt vânători redutabili pentru aceste feline hapsâne. Sunt doar niște gonaci firavi ce se hrănesc din firmiturile lăsate de animalele pe care ar trebui să le vâneze. Acești gonaci nu au puterea de a face liniște în propriile case, darmite să se mai lupte cu coloșii ce-i găzduiesc. Se rezumă la țipete mute, lătrături fără arătare de colți, sau joc de gleze dansat după o muzică tot de vânat orchestrată.

Soarta județului este pecetluită de animale politice, animale cărora, culmea, le place vânătoarea. Și-au atribuit locurile de joacă, mai au doar câteva petice de acoperit și au enclava pe persoană fizică. Totul făcut modern, cu realizări în folosul comunității, cu șarm etalat prin biserici, centre de transfuzii, concerte de muzică culta sau underground, sau chiar și printre rămurele sportive mascate de culori negre-roșiatice.

Social-democrația din varianta Dragnea va cădea. Radu de la Bistrița – nu! El joacă tacit, introvertit și... administrativ. Dar parcă așteaptă și el acest moment al cutremurului iminent, este pregătit, cumva la capătul răbdărilor. Dacă Dragnea va cădea în genunchi și va pucede la mu1a promisă, Radu va împinge de la spate pe prestator, iar prestatorul respectiv cu siguranță nu face parte din diasporă.

În caz de cutremur politic Radu Moldovan va cădea! În picioare...

 

Adauga comentariu