Cât au asudat aleşii de Bistriţa-Năsăud în Parlament. Simionca îşi poate stoarce "cămeşa". Îl declarăm învingător în 2017

A venit rândul deputatului PMP Ionuţ Simionca să îi trecem în revistă activitatea parlamentară prestată până la 31 decembrie 2017. Simionca se află la primul său mandat de deputat, dar se pare că acesta nu a pierdut vremea prin Palatul Parlamentului.

 

Potrivit datelor existente pe pagina sa de pe site-ul Camerei Deputaţilor, alesul a susţinut 46 de iniţiative legislative, însă unele dintre ele îl au ca şi iniţiator.

Cel mai cunoscut proiect legislativ care poartă marca Ionuţ Simionca este cel de modificare şi completare a legii privind apărarea împotriva incendiilor. Iniţiativa a trecut toate etapele legislative şi a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

O altă iniţiativă legislativă care poartă marca Ionuţ Simionca vizează modificarea unei ordonanţe de de guvern din 1997 cu privire la regimul drumurilor, prin intermediul căreia s-ar institui, sub sancţiune contravenţională, obligarea administratorului căii ferate să monteze bariere sau semibariere la trecerile de nivel cu calea ferată, pe toate drumurile internaţionale "E", dar şi pe cele naţionale care prezintă un risc ridicat de producere a accidentelor rutiere. Proiectul de lege a trecut cu brio de Senat şi urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Totodată, alesul bistriţean a susţinut alte câteva propuneri legislative printre care proiecte de modificare şi completare a Legii Educaţiei Naţionale, modificarea şi completarea Legii fondului funciar  nr. 18/1991, a legii administraţiei publice locale, modificarea şi completarea legii privind reforma în domeniul sănătăţii, modificarea şi completarea legii privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, legea privind circulaţia pe drumurile publice, completarea legii privind administraţia locală, etc.

În ceea ce priveşte interpelările şi întrebările adresate miniştrilor, deputatul bistriţean s-a dovedit şi aici foarte activ, numărul acestora ajungând la finalul anului trecut la 24.

Simionca s-a arătat interesat de soarta satelor neelectrificate din România, reabilitarea sau modernizarea de drumuri locale şi judeţene din jud. Bistriţa Năsăud (DN 17 D Năsăud – Sângeorz Băi şi limita cu judeţul Suceava, DJ 172 A pe tronsonul Beclean – Chiochiş – limita cu judeţul Cluj, DJ 172F pe tronsonul Beclean – Branişte – limita cu judeţul Cluj, accesul copiilor de serviciile de tip rezidenţial la serviciile stomatologice, nemulţumirile funcţionarilor publici din cadrul MApN, dar şi despre impozitarea mijloacelor de transport sau despre înmatricularea acestora.

În plenul Camerei Deputaţilor, Ionuţ Simionca vorbit în total o oră, 12 minute şi 31 secunde, el luând în 20 de şedinţe, în cadrul cărora a susţinut o serie de declaraţii politice.

Adauga comentariu