Casa de tip familial din Bistrița a fost vizitată de ambasadorul SUA – Hans Klemm. Vezi ce a declarat excelența sa cu privire la condițiile de adopție

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans G. Klemm, a făcut o vizită scurtă la una dintre cele trei case de tip familial deschise de curând în județul Bistrița-Năsăud de fundația Hope & Homes for Children (HHC), două în Năsăud și una la Bistrița.

Klemm a declarat că SUA încurajează acțiuni de acest fel (n.r. – precum cele făcute de HHC) iar prezența sa „în teritoriu” are ca scop vizualizarea exactă a ceea ce se întâmplă la acest nivel, acolo unde se încearcă și se reușește scoaterea copiilor din sistemul instituționalizat al statului și cuprinderea acestora în medii mai familiale, precum sunt aceste tipuri de case.

În Bistrița-Năsăud, cu sprijinul și implicarea HHC Romania, s-a reușit închiderea unei astfel de instituții, cea de la Năsăud, astfel că 82 de copii și tineri au beneficiat și beneficiază în continuare de acest sistem de protecție socială.

Ambasadorul SUA a declarat marți, 24 iulie, la Bistrița, că a vizitat mai multe locuri din România, în special acolo unde este vorba de copiii instituționalizați, acesta fiind prezent aici după ce a trecut și prin Baia-Mare, Iași și Timișoara, localități în care s-a pus în mișcare un parteneriat între comunitatea locală reprezentată de instituțiile de stat, guvernamentale și cele nonguvernamentale reprezentate de fundații de genul celor de la HHC România.

Referitor la sistemul de adopție american, ambasadorul a precizat că există în continuare o cerere destul de mare, dar că s-au impus anumite restricții și că adopțiile din România sunt condiționate de anumiți factori:

Există o dorință de a adopta copii din România și este permis într-un număr restrâns, fiind impuse anumite condiții, una dintre acestea fiind ca cel care adoptă să fie român, iar în aceste circumstanțe este permis. Chiar cu doar două săptămâni în urmă s-a acordat o viză pentru un asemenea caz, un copil român fiind adoptat de o familie din SUA” – a declarat Hans Klemm la Bistrița.

Ambasadorul SUA a stat de vorbă și cu copiii din casa de tip familial din Bistrița pe care i-a găsit fericiți și cu... multe teme de făcut:

Cei mici m-au întrebat dacă și copiii din America au tot atât de multe teme de făcut. Impresia mea este că NU! Cred că inclusiv copiii de aici (n.r. – din casa de tip familial) au mult mai multe teme de făcut decât cei din SUA”.

 

Adauga comentariu