„Casa Colecțiilor“ - casa din Bistrița în care a locuit fratele lui Mihai Eminescu

Clădirea în care a trăit, o perioadă, Matei Eminescu, unul dintre frații lui Mihai Eminescu, lăsată în paragină, va fi reabilitată și transformată în Casa Colecțiilor și a documentelor de patrimoniu. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

„Cultura a primit respectul cuvenit, toate instituțiile de cultură fiind în “casă nouă”.

Mergem mai departe, ne protejăm patrimoniul și elementele de identitate locală, transformând clădirile istorice în case de întâlnire a culturii, creativității, oamenilor și lucrărilor valoroase.

Lucrăm la realizarea „Casei Colecțiilor și a documentelor de patrimoniu” din Bistrița [B-dul Independenței. Nr.24], salvând clădirea unde a trăit pentru o bună perioadă, fratele poetului Mihai Eminescu, Matei Eminescu.

O perlă arhitecturală construită în anul 1912, care va găzdui evenimente culturale și va avea funcție muzeală și de arhivă, ținând în grijă exemplare valoroase de carte de patrimoniu .

De asemenea, vom reabilita muzeului „Casa săsească” din localitatea Livezile.
O casă clădită în 1838, care a rezistat timpului și pe care o vom ajuta să existe și de acum înainte .
În schimb, aceasta o să ofere turiștilor și oamenilor pasionați de tradiții și istorie, informații valoroase despre trecutul nostru, dar și un spațiu unde să se desfășoare evenimente care să țeasă viitorul cultural.


În același timp, dezvoltăm trasee turistice, prin intermediul cărora turiștii să ne cunoască și mai bine.
Continuăm munca!“
, a transmis Emil Radu Moldovan - președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

 

Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de stiridebistrita.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200019

Adauga comentariu