Caș cu cheag de miel și păstrăv meșteșugit – produsele bistrițene pentru masa de Anul Nou! Când și de unde se mai pot procura

Producătorii locali, pe care bistrițenii îi regăsesc în fiecare sâmbătă la Târgul „Produs în Bistrița-Năsăud”, vin cu propuneri inedite și interesante pentru masa de Anul Nou. Peștele este cu singuranță unul dintre cele mai căutate produse, având în vedere tradiția și mai ales superstițiile la români.

Târgul „Produs în Bistrița-Năsăud”, care se desfășoară în această perioadă în cadrul târgului extins de sărbători, localizat tot în imediata apropiere a Bisericii Evanghelice din centrul Bistriței, aduce marfă de calitate din toate colțurile județului prin producătorii locali.

Păstrăvăria Rin din Romuli, marcă adusă în prim plan de Nina Rus, are o ofertă variată pentru iubitorii păstrăvilor, un pește foarte căutat și apreciat peste tot în țară. Zacusca de păstrăv, chifteluțele din păstrăv, baghetele, pane-urile, icrele sau păstrăvul afumat după o rețetă secretă, toate sunt la mare căutare în tot timpul anului, iar în această perioadă cu greu se face față comenzilor și pre-comenzilor.

Un alt produs ce este adus la Bistrița de pe valea Șieului de către baciul Grigore Creța este cașul cu cheag de miel, un produs arhaic, românesc, produs readus pe tarabe în această perioadă. Bineînțeles că nu lipsesc „clasicele” produse ale lui Creța, telemeaua, brânza de vacă, cașul de vacă, precum și alte produse din această gamă.

Pentru cei care nu au reușit să-și procure aceste ingrediente, producătorii locali vor fi prezenți și luni, în ziua de ajun, începând cu ora 9:00. Tot acolo se vor putea regăsi și uleiurile prin presare la rece din Dipșa, dulcețuri și gemuri de la Piatra Fântânele, miere, tăieței de casă, vinul de Lechința, precum și un stand cu „d-ale porcului”.

Adauga comentariu