Caravana „Radu Moldovan – cetățean de onoare” a ajuns la Sânmihaiu de Câmpie. Cel de-al 7-lea titlu a fost acordat în lipsa președintelui CJ, iar conducerea ALDE a aplaudat gestul

Personalitatea debordantă a prim-secretarului județean, pardon, a baronului de Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a ajuns și în zona de câmpie a județului, acolo unde un primar al defunctului partid ALDE și-a arătat recunoștința, omagiul și gudureala pentru binefăcătorul comunei.

Este vorba de cel de-al 7-lea titlu de cetățean de onoare dobândit de Emil Radu Moldovan doar în acest mandat de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. De curând semnam un material în care dădeam bărbătește „jos pălăria” personajului respectiv, având în vedere nu mărețele realizări ci eforturile și înclinația președintelui CJ în a găsi soluții de finanțare pentru proiectele ce vizează infrastructura rutieră a județului.

Citeste si Bărbătește ne dăm JOS PĂLĂRIA în fața lui Radu Moldovan: aproape 200 de milioane de euro atrași în județ pentru 560 de kilometri de drumuri modernizate până la sfârșitul lui 2020

După cum este specificat și în material, toate acestea fac parte din fișa postului, deci ceva nu normal, ci obligatoriu pentru o astfel de funcție, „lauda” fiind adusă lui Radu Moldovan pentru încăpățânarea și stăruința în a rezolva aceste proiecte legate de infrastructură.

De aici și până la mătăniile unor primari care conferă o asemenea distincție care are cu totul altă semnificație, e cale foarte lungă. De obicei, titlul se acordă unor personalități din domeniul culturii, artei, științei, învățământului sau sănătății, dar și unor sportivi și oameni de afaceri care au valoare, competență, moralitate recunoscute de către comunitatea locală, au avut o contribuție deosebită la dezvoltarea și la creșterea prestigiului localității sau al țării pe plan național și internațional, persoane care, prin acțiunile lor, au contribuit la preîntâmpinarea producerii de evenimente deosebit de grave, în cazuri de calamitate naturală sau situații de urgență sau care au contribuit la salvarea de vieți omenești etc.

În cele șapte cazuri în care Radu Moldovan a primt acest titlu s-a avut în vedere „contribuția deosebită la dezvoltarea localității”, ceea ce este o înșelătorie civică deoarece președintele CJ nu a acționat în nume privat, nu a avut vreo acțiune personală în acest sens și nici cu bani de acasă nu a mers în comunitățile respective, fiind vorba de o activitate concentrată a uneia sau a mai multor instituții!

Această gândire comunistoidă au avut-o până acum nu numai primari din partidul condus de Radu Moldovan, acolo unde s-ar mai înțelege politic aceste ofrande. Ioan Pop, primarul comunei Leșu, precum și Paul Știr (Căianu Mic), Vlăduț Purja (Târlișua) – un primar traseist, dar și primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea, și-au preaslăvit propriul conducător de partid. În schimb, Flaviu Lupșan (Lunca Ilvei) și Dumitru Costin (Negrilești) i-au acordat lui Radu Moldovan „onorurile” din postura de primari PNL, iar ultimul pe listă, Ioan Mate, a fost chiar aplaudat de conducerea proriei formațiuni, ALDE, în momentul de pupincurism suprem.

Radu Moldovan spunea că el nu poate să le interzică primarilor în a-i aduce ofrade, dar nici nu le refuză, că ar fi nepoliticos pentru comunitatea respectivă. Pentru cel de-al 7-lea titlu, cel primit duminică, 28 iulie, la Sânmihaiu de Câmpie, Radu Moldovan a desemnat altă persoane pentru înmânare, președintele fiind într-o bine-meritată vacanță.

Primarii, însă, nu se sfiesc în a se coborî la picioarele președintelui CJ. Pentru ei nu mai contează demnitatea și înțelepciunea, primează obediența și periajul, căci, vorba primarului Mate, „acest titlu îl obligă şi mai mult pe domnul preşedinte să ne sprijine şi mai mult cu finanţarea de proiecte”. Dar oare fără titlul suprem, nu mai vin finanțări? Fără „ajutorul” lui Radu Moldovan nu se mai pot implementa proiecte în comunitățile din județ? Oare chiar atât de impotenți administrativ au devenit acești primari rămași fără alte metode investiționale în comunele lor? Nu răspundeți, sunt întrebări retorice...

 

N.B. Primarul comunei Coșbuc, Ioan Pavelea, a fost exclus din PNL pentru simplu fapt că a participat la un chef al PSD-ului. Flaviu Lupșan (lunca Ilvei) și Dumitru Costin (Negrilești) sunt piloni principali în echipa PNL!

Adauga comentariu