Candidatul PNL BN pentru Senat, Ovidiu Florean, își prezintă cv-ul în serial. De fapt o mini-serie, că multe nu are de arătat. Azi, episodul inginerului șef în prospecțiuni geologice

Să fie oare o boală specifică liberalilor prezentarea CV-ului unor candidați în stilul thriller? Adică ne arată cu țârâita câte una-alta, sau ne vorbesc doar de anumite aspecte din viața profesională, după care ne aruncă diplome pe facebook, așa, mai în scârbă...

Candidatul nambăr oan pentru Senat din partea liberalilor bistrițeni (da, așa e, ați ghicit, nenea „ceacanău”) Ovidiu Florean și-a prezentat într-o postare pe facebook o parte din CV-ul domniei sale, așa... pentru liniștea zvonacilor ziariști, ăia care habar n-au cât de mult au muncit oasele lui.

Secretarul General al PNL BN, căci la capitolul funcții politice le are băiatul, spune că de lucrat a lucrat ca inginer șef în cadrul unei companii cu denumire pompoasă, una de luat ochii, evident, și anume SHELL WESTERN ATLAS INTERNATIONAL, în domeniul „prospecțiuni geologice”, sau cel al prospecțiunilor geologice, că din postarea enjinierului nu ne dăm seama de forma corectă și finală.

Prietenul nostru de nădejde, gugăl, a fost prins nepregătit atunci când l-am intrebat de compania specificată de domnul candidat, zice că:

Nici listafirme nu s-a așteptat la această întrebare:

Adică o fi existat firma în cauză, dar nu a apucat google să indexeze încă denumirea. Am căutat și fără SHELL, doar Western Atlas. Asta da! Conform google, compania se ocupă cu afaceri în domeniul petrolier, iar în România a avut o filială care a fost radiată de ceva vreme.

În fine, probabil că domnucul în cauză a muncit pentru firma respectivă și a făcut prospecții geologice cândva, pentru o bucată de vreme. Poate chiar peste hotare. FELICITĂRI! Deci, măi ziariști răutăcioși, omul a muncit și la privat!

După acest loc de muncă nu se mai precizează nimic în această primă parte a CV-ului, doar că i s-a acordat gradul de locotenent printr-un ordin special, precum și un brevet de ofițer mecanic maritim aspirant. Văleu, fugiți de pe lângă termopane!

Domnul Florean precizează aceste aspecte ca și cum s-ar fi făcut un ordin special pentru dânsul atunci când i s-a conferit gradul militar, iar de brevetul de mecanic povestește de parcă ar fi primit un brevet de invenție a apei calde în zona Bucureștiului!

Oameni buni, la absolvirea unei școli tehnice militare se „conferă” grad și diplomă, pardon, brevet, by default, nu este o realizare unică, personală, însă modul de prezentare este unul demn de cooking-show-uri, căci altfel arată mămăliga prezentată în fine dining dishes.

În punctul culminant al primului episod, Florean ne aruncă efectiv în aer:

„Cât despre educația pe care am primit-o, am studiat în cadrul Institutului de Marină ,,Mircea cel Bătrân" din Constanța matematici speciale, fizică atomică și nucleară, filosofie, economie/pragmatism. Tot aici, mi-am dezvoltat capacitatea de analiză și sinteză, logica și abilitățile manageriale”.

No comment, bro!

Apoi urmează sfârșitul primei părți, cu cea mai plăcută zonă a candidatului, cea politică, unde ne înșiră funcții!

Așteptăm cu mare interes partea a doua, sau a treia, în fine, aia în care ne spune că a fost șef al gardienilor publici județeni. Interesant ar fi dacă ne-ar preciza și perioadele în care a fost ce a fost și pe unde a fost, dar probabil urmează un model nou de CV pe care noi, ignoranți, răutăcioși, invidioși și spurcați, nu-l cunoaștem încă.

Trăiască pragmatismul!

 

N.B.: ACEST material este un pamflet, nu cel prezentat de candidat!

Comentarii

cititor

19.12.2020 12:47

Acuma, de ce snteti rautaciosi ? Este un om cu studii superioare facute LA ZI si nu la pune x-ul... asa cum cel putin 50% dintre politrucii nostri le au si care sunt " impotenti functional " ! A fost ofiter de marina, a lucrat in domeniul respectiv si a fost sef al Gardienilor Publci Bistrita- Nasaud.Eu nu sunt fan PNL, dar mi se par rautacioase comentariile negative fata de persoanele cu scoala si calificare superioara , la modul general .Pana una alta este senator de Bistrita ... chiar daca nu este pe placul celor de " stanga  insangerata " ... !

Adauga comentariu