CANDIDAȚILOR, jucați cu cărțile pe față și MANDATUL PE MASĂ! Care aveți cinstitul curaj?!

Mai sunt trei zile din această mirobolantă campanie electorală, hai patru, că pe online merge și vineri, și deși oferta este una destul de generoasă la capitolul candidați, încă mai există o bogată nișă a indecișilor.

Surprinzător sau nu, și eu mă aflu în această categorie, deși în urmă cu vreo două scrutine mi-am prezentat public opțiunile electorale. Fiind un ins cu afinități înclinate spre dreapta, la alegerire europarlamentare mi-am asumat votul către liberali. Nu același lucru s-a întâmplat la alegerea președintelui, atunci m-am abținut.

Acum vreau să-mi exprim liber și asumat opțiunea mea electorală, însă nu mai apelez la dogme, căci nu mai există nici stânga și nici dreapta, iar cei care spun că defilează politic pe centru, le urez cale bătută.

Aceste alegeri locale ne-au adus, pentru fotoliul de primar al municipiului Bistrița, o plajă destul de largă de candidați, de toate felurile, culorile și genurile, căci avem și două femei, de multe ori mai bărbate decât masculii feroce ai politicii locale.

Însă tot nu am identificat gospodarul pe care aș pune ștampila, astfel încât le propun tuturor candidaților un mic pact!

Haideți, jucați în aceste zile de campanie rămase cu cărțile pe față. Toți promiteți marea cu sarea, așa se face în campanie, am reținut. Însă vreau să văd acel candidat/ă care va avea sincerul curaj de a-și asuma mandatul în primii doi ani. Nu într-unul, nici în patru.

Toți au câteva proiecte pe care spun că le vor implementa în prima perioadă de mandat, în regim de urgență. Cel care își va asuma acea listă cu mandatul pe masă, un fel de cec în alb acordat bistrițenilor, va primi votul meu!

O scurtă listă de proiecte serioase pe care dacă nu va reuși să o pună în aplicare, fără a recurge la motivații puerile, să-i aducă demisia la o dată fixă, fără derogari, fără mieunări! Da! Acel candidat va primi sufragiul meu, care își va asuma mandatul cu un cec în alb!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Așa să vă ajute Dumnezeu!

 

Comentarii

Balan Marius- H...

22.09.2020 13:29

D-le RIAN draga nu va amagiti. Nu o sa vedeti asta nici la calendele grecesti. Doar Marius Balan poate juca cu cartile pe masa din calitatea de candidat  CL si CJ, pt. ca practica ECOLOGIA POLITICA un sport neinsusit si nedorit de nimeni. Hai noroc !Va stau si la dispozitie pt acest aspect .

Marius Conon

22.09.2020 22:13

Ha-ha, Rian,,, greu obstacol. Eu am declarat oficial și public că după UN an, dacă simt că lucrurile sunt în neregulă pentru obiectivele pe care mi le-am propus, îmi dau pe loc demisia fără alte comentarii. Pe de altă parte, candidatul pe care simți că l-ai vota se teme de stigmatul public - "aha, dai bir cu fugiții...ce ți-ai închipuit? că totul va fi perfect?" șiașamaideparte tot felul de strâmbe fără să se țină cont că onestitatea și moralitatea încă există. :)

Adauga comentariu