Când lumea se pregătea de sărbători iar privirile erau ațintite către cazul Lucan, PSD-ALDE strecoară o propunere legislativă „cu șustă” în Parlament: abuzul în serviciu doar de la 200.000 de euro în sus!

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, aruncă o nouă bombă în mediul on-line. Este vorba de o altă propunere de modificare a legilor juștiției, introdusă pe site-ul Camerei Deputaților săptămâna trecută.

Propunerea legislativă prevede, printre altele, introducerea unui barem de la care să pornească infracțiunea de abuz în serviciu, de la 200.000 de euro în sus. Tot ce este sub această sumă nu mai poate fi considerat infracțiune.

O altă propunere „interesantă” este cea referitoare la executarea pedepselor cu închisoarea mai mici de trei ani la domiciliu, precum și scoaterea din categoria infracțiunilor a dării și luării de mită pentru altul. De asemenea, traficul de influență pentru altul nu mai este infracțiune, iar banii sau bunurile primite nu se mai pot confisca. Nici cumpărarea de influență pentru altul nu mai este considerată infracțiune.

Toate aceste propuneri de modificări legislative se pot găsi aici.

Adauga comentariu