Căldură mare, monșer... Unde ne scăldăm în Bistrița, oraș european?

Dacă e să avem în vedere faptul că Bistrița se vrea oraș cu standarde europene și facem o analogie între locurile unde poți merge la piscină în municipiu, vedem că nu avem la dispoziție decât niște bazine, care prin prisma dimensiunilor sunt aproape la stadiul de „gropi”.

Ștrandul Municipal Codrișor, în care s-au investit 4,7 milioane de lei. Este singurul ștrand public din Bistrița și chiar dacă lucrările au lăsat de dorit, rămâne un loc de baie frecventat datorită prețului accesibil al unui bilet de intrare care este de 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Ştrandul Codrişor are în componenţă trei bazine de înot, unul mare de dimensiuni olimpice şi două mici destinate copiilor.

Piscina de la lac, este cea mai modernă din oraș după cum o laudă proprietarii. Înafară de mocheta verde din jurul micuțului bazin, oamenii preferă această destinație pentru că este aglomerată și plină de șezlonguri și umbreluțe. De asemenea, prețul de 15 lei al unui bilet contribuie la valoarea locului care nu se remarcă decât prin mulți oameni care stau la plajă pe bani, pentru că bazinul nu e nicidecum potrivit  înotului în raport cu numărul mare de oameni.

Pentru cei mai pretențioși avem și piscina de la pensiunea Minerva, unde pe câtiva metri pătrați, amantorii de stat la soare se pot bronza în voie, la fel, cu taxă, 15 lei pentru adulți și include un șezlong, iar pentru copii taxa este de 5 lei, fără șezlong.

Piscina de la Iproeb este baza sportivă și de agrement a fabricii Iproeb și este cu circuit închis. Asta înseamnă că accesul se face doar pe bază de legitimație. Aici au acces doar angajaţii firmei şi familiile acestora. Baza este dotată cu un bazin de înot în jurul căruia sunt amplasate şezlonguri şi umbrele de soare.

Complexul Turistic „Grădina Edenului”-și aici este amplasat un mic bazin, care în sezonul de nunți este extrem de folositor.  Aici nu este prevăzută o taxă de acces și intrarea este liberă dacă achiți o consumație, susțin administratorii.Sursă foto:Facebook

Adauga comentariu