Rămas în proprietatea familiei Moldovan: Hotel-restaurantul ”COROANA DE AUR” s-a redeschis azi, 3 iunie. ”Dracula” rămâne închis iar hotel ”Codrișor” a fost vândut sub 1.000.000 de euro

Anunțul cu privire la redeschiderea ”Coroanei de Aur” după criza pandemică a fost făcut pe pagina de socializare a complexului turistic bistrițean:

”Suntem bucuroși să vă anunțăm că miercuri, 3 iunie, ne redeschidem porțile hotelului nostru pentru dumneavoastră. Măsurile de prevenție și siguranță au fost atent implementate, așa cum întotdeauna curățenia și siguranță au fost preocuparea noastră principală.  Aveți încrederea că acționăm cu mare responsabilitate, urmând un ghid de bune practici în luptă cu noul coronavirus, în vederea protejării clienților și angajaților noștri. Vă așteptăm în inima Bistriței Medievale pentru a descoperi farmecul acestui oraș cochet și acestor locuri de vis”.

Precizăm faptul că, hotelul a fost închis la jumătatea lunii martie 2020, atunci când în România a fost instaurată starea de urgență, consecință a epidemiei de Sars-Cov 2.

Familia Moldovan a încercat să vândă ”Coroana de Aur”

În urmă cu doi ani, mai precis în august 2018, agenția clujeană Latino Imobiliare a anunțat  că hotelul Coroana de Aur (4*), este  de vânzare cu un preț fixat la aproape 14 milioane de euro. Acesta este amplasat în municipiul Bistrița, are cinci etaje, dispune de 97 de camere de câte 30 mp, pe 8.700 mp, dar are un teren mai mic, de 3.000 mp. Hotelul propus spre vânzare este amplasat în centrul municipiului, la km 0 al acestuia. Coroana de Aur a fost inaugurat în 1974, fiind cel mai reprezentativ din localitate, iar în 2014 a fost supus unei modernizări majore. În același ansamblu se află Coronița, o clădire cu potențial de exploatare ca restaurant și terasă. Pentru ambele hoteluri recomandarea agenților imobiliari este „Există și produce venituri”.

Hotel Codrișor și-ar fi găsit cumpărător, luna trecută

Conform Bistritabusiness.ro, prețul inițail a fost de două milioane de euro, plus TVA. La câteva luni distanță, prețul scădea la 1,5 milioane de euro, iar în 2019, spre final, se vehicula un preț de aproximativ 800.000 euro. S-ar părea că hotelul a fost vândut sub prețul cerut de Ionel Moldovan.

Omul de afaceri bistrițean Ioan Moldovan era cotat în topurile de specialitate cu o avere în jur de 20 de milioane de euro, Capital incluzându-l într-o vreme în rândul milionarilor Clujului. În ultimii trei ani el a ieșit însă din aceste topuri, după ce averea i-a scăzut la jumătate.

Principalele sale afaceri sunt  axate pe turism (complexul Coroana de Aur, Hotelul Castel Dracula) și pe fabricarea de produse de carne sub brandul De la Jupânu’, cu unitățile de producție Agro Invest și Combis, care aveau afaceri anuale totale de 33 de milioane de euro. 

De asemnea, SC Combis vinde numai puţin de 12 apartamente, spaţii comerciale şi terenuri în municipiul Bistriţa, inclusiv restaurantul de la Gară şi Hanul „Bistriţa”, spaţiile din piaţa Decebal.

Potrivit celor de la  spaţiicomerciale.ro, preţul de vânzare a fost stabilit la 5,8 milioane euro, fără TVA, hotelul având o suprafaţă de aproximativ 4.100 metri pătraţi şi un teren aferent de peste 16.000 metri pătraţi, 66 de camere destinate turiştilor, dispuse pe trei nivele, cramă, restaurant, terasă, dar şi o staţie proprie de captare şi tratare a apei.

Comentarii

cititor

06.06.2020 10:40

Nopoi... usor si incet, vedeti cine-s " smardoii " Bistritei ... si ce averi invart... pe MUNCA CINSTITA ( bine-nteles ), si nu numai ei ... in timp ce " impuscatu'  " se rasuceste in mormant !  

Adauga comentariu