În bula de aur a baronului Radu Moldovan, încă se poate: fratele președintelul, Macarie „Liu” Moldovan, este noul director executiv al Aquabis SA!

În plin scandal național legat de putreziciunea sistemului instituțional, mâncat din interior de lăcustele sinecuriste, la Bistrița se accelerează în acest sens. Aquabis SA, instituție aflată sub auspiciile Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, are un nou director executiv în persoana lui Macarie Alexandru Moldovan, nimeni altul decât fratele președintelui CJ BN, Emil Radu Moldovan.

Citește și Impostorii din funcţiile publice nu dispar, se transferă

Această sinecură vine să asigure baronizarea totală a instituției cu pricina, lui Ion Șandru (directorul general) rămânându-i doar un rol de figurație și eventual cel de semnătură finală. La mijloc este, conform ziardebistrita.ro, master-planul de apă-canal, etapa a doua, în valoare de 230 milioane de euro, lucrări ce vor fi coordonate de Aquabis SA.

Macarie Moldovan a fost, până la dobândirea acestei sinecuri locale, director general adjunct tehnic al CRF din 2012 până în 2014, apoi a deținut funcția supremă pentru un an, după care a revenit din 2015 și până în 2018 la cea de adjunct, timp în care a mai deținut și președinția Comitetului de Nominalizare și Remunerare al Metrorex, dar și calitatea de membru al Consiliului de Administrație al SC Electrificare CFR SRL. Din 2018 și până la momentul accederii în funcție la Aquabis a fost șeful diviziei tehnice al CFR – Regionala Cluj.

Fratele președintelui CJ BN a tot pierdut teren în vârful piramidei CFR, ajungând din a doua poziție națională la regionala Cluj, iar acum a tras către casă. Este căsătorit cu notarul Marsineta Vaida, nașul de cununie al celor doi miri fiind Ioan „Ucu” Rus, fostul ministru PSD, partid din barca căruia a abdicat și s-a reintegrat în ProRomânia lui Ponta.

 

Comentarii

Vizitator

30.07.2019 16:53

Nu-i nici o mirare ca fratele lui Radu Moldovan a fost numit director general adjunct la Aquabis.  Nepotismul e în floare în toate instituţiile publice. Nu exista instituţie a statului care să nu fie caracterizată la toate nivelurile de un nepotism deşănţat. Ba mai mult , nepotismul este prezent chiar si in institutiile religioase unde ar trebui sa guverneze dreptatea divina: http://www.observatorbn.ro/2019/05/20/scrisoare-deschisa-trimisa-de-un-credincios-bistritean-catre-ips-andrei-andreicut/

Adauga comentariu