Bucăți de acoperiș s-au desprins exact din același loc de unde au căzut și acum un an, la blocurile ANL din Viișoara! Autoritățile așteaptă o tragedie pentru a interveni?! (VIDEO)

În urmă cu un an, mai exact la data de 6 mai 2018, pompierii erau solicitați să intervină în Viișoara, la blocurile ANL, pentru a îndepărta o bucată de șarpantă de la baza unui acoperiș, fiind un pericol pentru integritatea fizică a locatarilor, dar și a celor care trec prin zonă.

Încă de atunci, chiriașii blocurilor ANL din Viișoara se plângeau de faptul că, deși au sesizat în repetate rânduri municipalitatea în legătură cu situația blocului respectiv (acoperiș putred și plin de găinaț, tencuială care care, precum și multe alte elemente de construcție foarte prost executate), nimeni nu i-a băgat în seamă.

Incidentul din 6 mai 2018, prezentat de stiridebistrita.ro:

După incidentul din 6 mai 2018, conform declarațiilor locatarilor, pentru remedierea problemei legate de acoperiș, mai bine zis de baza acestuia, s-a prezentat o echipă care a constatat, a bătut câteva cuie și a plecat.

La aproape un an, situația se repretă! Vineri, 26 aprilie 2019, o altă bucată de la baza aceluiași acoperiș stătea să cadă, punând în pericol viața chiriașilor. Culmea, este vorba de exact aceeași locație, doar că intervenția s-a făcut la doar câțiva metri în stângă față de locul intervenției de anul trecut!

„Vineri, în jurul orei 17:00, echipajul pentru intervenție la înălțime a fost solicitat să intervină în zona blocurilor ANL din Viișoara pentru îndepărtarea unor elemente din lemn desprinse sau în curs de desprindere din acoperiș și care prezentau un pericol pentru trecători” – ne-a comunicat purtătorul de cuvînt al ISU BN, Marius Rus.

Locatarii sunt foarte mâhniți de reacțiile municipalității bistrițene, unii declarând că nu vor mai plăti chiria (între 150 și 300 de lei) până nu se vor rezolva măcar situațiile care le pun în pericol viața.

„Nu cred că e exagereat ceea ce vrem! Problema cu acoperișul este una veche pe care am tot adus-o la cunoștința domnilor din birourile primăriei. Oare chiar este mult ceea ce cerem? Să avem singuranță? Plătim chirie, este de datoria locatorului să facă aceste lucrări! Anul trecut când au căzut bucăți din acoperiș era un copil ce a scăpat ca prin urechile acului de o tragedie. Trebuie să fie rănit cineva să fim luați în seamă? Dacă moare cineva, cine răspunde?” – ne-a scris un chiriaș, care ne-a și trimis filmarea:

Reprezentanții primăriei sunt în minivacanță, deci nu există nici o șansă pentru ca vorbele celor afectați de cele mai proaste lucrări făcute vreodată să fie auzite. Chiar așa, trebuie să moară cineva pentru ca municipalitatea să acționeze într-un fel sau altul?

Urați-le și acestor oameni sărbători fericite, domnule viceprimar Cristian Niculae, dar la fața locului!

Adauga comentariu