„Bravo, ați umplut rezervorul!” - Civitas Bistrița, cei care împreună cu Centru de Transfuzii gestionează Proiectul Arthera, aduc mulțumiri donatorilor

În urmă cu doar câteva zile vă prezentam o situație cât se poate de reală și în același timp destul de apăsătoare pentru o asociație, o mână de oameni inimoși, care au pus la dispoziția Centrului de Transfuzii Sanguine o mașină nou-nouță pentru transportul unităților sanguine.

Citește și... Un proiect UNIC în țară, făcut din dragoste pentru viață, se află într-o situație critică! Să nu-l lăsăm să moară, să-i facem și noi niște transfuzii!

„In primul rand vreau sa va spun ca ne-ati facut sa suflam usurati pentru moment, iar apoi vreau sa va pun in tema cu mici detalii care cred ca e bine sa fie stiute. Este stiut faptul ca traim intr-o tara unde clar exista o gramada de lipsuri si nu are rost sa ne tot plangem atata ca suntem in gropa, ci e mai bine sa gasim o scara sa iesim din ea.

Stiind ca presiunea pe Serviciul de Ambulanta este mare, noi, cativa prieteni si incapatanati sa gasim solutii bune, am hotarat sa luam o masina de transport sange. Va spun drept ca la inceput ne-am gandit la un second, dar daca luam in calcul importanta transportului nu prea poti sa te joci cu lucruri second hand.

Apoi, in urma parteneriatului cu Centrul de Transfuzie sanguina, ne-am bucurat tare sa aflam ca masina o sa fie folosita si la colectarea mobila de sange. Rezultatul ? Un Judet unde nu o sa mai fie niciodata lipsa de sange si in plus de asta, un Judet unde transportul sangelui se poate face la orice ora din zi si din noapte!

Costul de operare lunar este de aproximativ 2400 lei in conditiile in care masina e platita pe jumatate si trebuie achitate ratele si motorina. Atat costa ca un judet intreg ca sa aiba acoperit totul in materie de disponibilitate de sange si transport. Infim, daca stam sa ne gandim la cat de importat este acest serviciu si ce sume enorme se sparg pe alte prostii.

As face o mica gluma: cred ca achitam masina si mai cumparam una, de pe banii folositi la fluturasiii electorali. Oricum deocamdata suntem cu rezervorul plin si musai trebuie sa-i amintesc pe cei ce au raspuns apelului nostru.

Eu ma inclin in fata gestului lor si le multumesc in numele colegilor si voluntarilor din echipa Civitas Bistrita. Cei mai noi membrii din echipa celor care salveaza vieti sunt :

Ababei Teodora Corina

Ciurdarean Roxana

Niculae Cristian Marius

Dura Mihai

Steluta Ana Cighi

Plaian Doru Leontin

Plaian Oana

Stanescu Marius

Stanescu Anca

Andreea Dumitrean

Cristian Bouhar

Alex Vasile

Daniel Romoti

Agentia 215

Ei sunt cei ce au facut posibila functionarea proiectului Arthera in momentul de fata. Personal, ca unul ce stie ce mult inseamna acest proiect pentru cei ce au nevoie, ma inclin in fata lor cu RESPECT!”.

Mesajul este semnat, în numele Civitas, de inițiatorul acestui proiect, Titus Banc.

Proiectul continuă, iar eforturile noastre trebuie să urmeze același drum. Nu au fost afișate sumele donate, nu asta e important acum, ci faptul că există oameni de bine, indiferent de numele lor. Orice sumă este binevenită, oricine poate face acest gest. Și noi, stiridebistrita.ro, vă muțumim, atât vouă, donatorilor, cât și vouă, voluntarilor și membrilor Asociației Civitas Bistrița!

 

Adauga comentariu