Braconaj la Târlișua: doi bărbați și-au dorit mistreț pe grătarul de 1 Mai, dar polițiștii le-au confiscat carnea!

Câteva din obiceiurile românilor sunt oprimate chiar de către autoritățile locale, în special de forțele de ordine, care pun legea mai presus de tradiții, fie ele laice. Este cazul polițiștilor din comuna Petru Rareș care au confiscat un mistreț eviscerat și tranșat de pe grătarul de 1 Mai a doi braconieri din Târlișua.

„La data de 1 mai a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați de 28 de ani, respectiv 38 de ani, ambii din Târlișua, cercetați pentru braconaj, uz de armă fără drept și transportul vânatului dobândit prin braconaj” – se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județan Bistrița-Năsăud.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că mistrețul în cauză ar fi fost împușcat cu una dintre armele letale cu destinația vânătoare, deținute legal de către un bărbat de 28 de ani din Târlișua, cu ocazia unei acțiuni de braconaj, la care ar fi participat și un alt bărbat, de 38 de ani, din aceeași localitate. Ulterior, vânatul ar fi fost transportat la locuința tânărului de 28 de ani.

„Carnea de mistreț, 3 arme letale de vânătoare și 31 cartușe, deținute legal de către bărbatul de 28 ani, au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor. Cei doi urmează să fie prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, pentru stabilirea întregii activități infracționale și tragerea la răspundere a celor vinovați” - se arată în finalul comunicatului IPJ BN.

 

 

Adauga comentariu