Bombe de aviaţie descoperite la piciorul unui pod de cale ferată de lângă oraşul Beclean. Circulaţia feroviară este oprită

Trei bombe de aviaţie de peste 50 de kg fiecare au fost descoperite la piciorul unui pod de cale ferată, peste râul Someșul Mare. La această oră, echipa pirotehnică a ISU BN lucrează pentru cercetarea zonei în vederea identificarii altor posibile elemente de muniție. Acestea vor fi distruse in apropierea locului unde au fost gasite, iar misiunea va fi coordonata Col. Ușurelu Ștefan (sef serviciu de specialitate din cadrul IGSU).

Echipaje de jandarmi și poliție de la nivelul IJJ BN, respectiv IPJ BN vor asigura măsurile specifice de izolare a zonei/ protecția populației. De asemenea, misiunea va fi sprijinită de ofițerul specialist pirotehnist din cadrul ISU Horea al județului Mures. Din momentul identificării elementelor de muniție, toate lucrările la podul CFR au fost oprite, fiind solicitat sprijin de specialitate prin numărul unic de urgență 112. Totodată, pentru siguranța participanților la traficul feroviar, în momentul în care bombele de aviație vor fi ridicate de către specialiștii pirotehniști, circulația feroviară va fi oprită.

Populația localității Braniștea a fost informată de către autoritățile publice locale despre faptul că distrugerea elementelor va avea loc pe raza localității.

Misiunea este în dinamică

Este vorba de Podul de cale ferată  de la Coldău, Beclean, județul Bistrița-Năsăud, care se confruntă de mai mulți ani cu probleme serioase de infrastructură, fiind un pericol real pentru cele câteva zeci de garnituri de tren care îl traversează zilnic. De altfel, pe acest pod trece zilnic „faimosul” accelerat Timișoara-Iași dar și alte numeroase garnituri cu marfă.

Adauga comentariu