BOMBĂ: PSD BN ia în calcul un nou candidat pentru Primăria Bistrița în 20-20! Crețu NU mai candidează, Niculae rămâne doar cu vrutul. Cum ar arăta acum linia de start pentru locale

Calculele analiștilor politici din fiecare partid scot la iveală nume noi pentru bătălia electorală din 2020, acolo unde fotoliul de primar al Bistriței este cel mai râvnit. Liberalii încă se bâlbâie, ALDE a bătut în cuie un candidat, iar PSD caută varianta cea mai profitabilă.

Surse din interiorul Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud susțin o nouă variantă pentru alegerile locale, în speță pentru candidatura la funcția de primar. Chiar dacă „Wannabe” Niculaie se afișează cu cel mai mare interes pentru această postură, se pare că „mințile coapte” din PSD ar merge pe altă varinată, mai puțin puerilă.

Pe celălalt capăt al eșicherului politic, PNL încă nu are clar un nume pe care să-l arunce în lupă, singurul hotărât (pe persoană fizică) fiind Sorin Hangan, susținut de o anumită fracțiune (din trei) liberală. USR este încă în expectativă, deși Iurișniți visează la o candidatură, dacă nu la Primărie, măcar la europarlamentare. PMP ar merge pe mâna lui Simionca, deputatul prinzând aripi în ultima perioadă. UDMR vor avea și ei un candidat iar ALDE îl au deja fixat pe Gelu Muthi în blocstarturi.

PSD nu va mai merge pe Oviidu Crețu, iar din câte se pare nici Crețu nu mai vrea să candideze până la urmă. Deși teoretic există varianta sucirii actualului primar, aceasta este puțin probabilă în practică. La încălzire este scos de ceva vreme iepurașul Wannabe Niculae, personaj care se pare că nu este acceptat întru-totul de conducerea partidului. La nevoie, Radu Moldovan poate face liniștit pasul către Piața Centrală nr.6, dar numai la nevoie.

Numele care a început să fie șoptit de curând în anumite sfere de interes ale PSD cică ar beneficia de o imagine relativ bună, este docil din punct de vedere politic, bun executant și mult mai versat într-ale personalității. Este vorba de actual prefect – Ovidiu Frenț - persoană care poate sta de-a dreapta tatălui cu... demnitate și supunere.

Comentarii

Anca M

21.05.2018 16:56

Articol realizat pe presupuneri nefondate si din interior va spun ca Frent sta slab in sondaje si nu are nici o sansa sa fie pus de candidat. Cu astfel de articole va discreditatzi

Marius

22.05.2018 11:18

Care sondaje?

crin

22.05.2018 17:22

dar pentru care fapte ?Spuneți dv. , care știți, care puteți, prin ce s-a remarcat domnul frent, înafara originii sănătoase (încă).

Adauga comentariu