BOICOT: PMP Bistrița-Năsăud nu va intra în niciun fel de majorități ”născute” din manevre politice la nivelul Consiliului Județean sau a celui municipal

Deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud a anunțat astăzi că, aleșii locali ai Partidului Mișcarea Populară care au intrat în Consiliul Județean sau în cel municipal nu vor vota și nici nu vor face parte din niciun fel de majoritate. Cu toate acestea, decizia finală aparține celor aflați pe listele respective: municipiu, orașe sau comune, excepția fiind Consiliul Județean.

” Deși, la nivel național există un protocol de colaborare politică între PNL și PMP, în județul Bistrița-Năsăud acesta nu a existat și nu există, PNL nefiind deloc interesat de o relație politică cu noi. Din acest motiv și nu numai, am decis ca cei 4 consilieri județeni aleși pe lista PMP să nu sprijine și să nu voteze niciun fel de majoritate și să nu voteze vicepreședinții propuși de aceasta. PMP va lucra și scrie proiecte în Consiliul Județean care să vină în sprijinul tuturor cetățenilor din Bistrița-Năsăud. Tot ceea ce ne interesează face referire la interesul cetățeanului și nimic altceva”, a explicat Ionuț Simionca.

Precizăm faptul că aceste ultime declarații politice ale liderului PMP Ionuț Simionca vin pe fondul unor posibile înțelegeri politice la nivelul Consiliului Județean și, despre care, Simionca susține că ar fi ”contra naturii”, iar susținerea PNL pentru Ioan Zăgrean la funcția de vicepreședinte ”mi-a deschis ochii”, mai punctează Simionca.

În ceea ce îi priveșete pe consilierii municipali, orășenești sau comunali, aceștia ar urma să decidă singuri modul cum vor acționa în manageria propriul mandat, sigur, cu respectarea liniei PMP: ”Totul pentru cetățeni”.

Reamintic că:  PMP a obținut patru mandate de consilieri județeni, cei care vor intra în Consiliul Județean fiind următorii: Augustin Filipoiu, Lucian Pintea, Dorel Bertel și Tiberiu Ciprian Kecskes.

PMP va fi reprezentat în Consiliul Local Bistriţa de  prof. Silvia Galben, av. Ştefania Stere şi ec. Oana Săcălean.

IMPORTANT: Ionuț Simionca s-a retras de pe lista PMP a Consiliului Județean, depunându-și candidatura pentru un nou mandat la Camera Deputaților.

 

Adauga comentariu