Bogdan Ivan: „Vreau să fiu și vocea producătorilor locali în Camera Deputaților”

👉Susține producătorii bistrițeni!

Aproape în fiecare final de săptămână cumpăr alimente de la Târgul Produs în Bistrița-Năsăud. Naturale, sănătoase, cu gust!

Vreau să fiu și vocea producătorilor locali în Camera Deputaților și să fac mai mult pentru piața produselor tradiționale românești!

👉Ce blocaje au producătorii și ce soluții am pentru rezolvarea lor:

📍Producătorii agricoli au probleme legate de certificarea produselor bio: costurile și cerințele sunt extrem de greu de atins;
👉 Trebuie neapărat să simplificăm procedurile și să aducem organismele de certificare aproape de producători;

📍Procesatorii de produse de origine animală sau nonanimală au costuri ridicate legate de îndeplinirea condițiilor pentru a-și desfășura activitatea. Legislația dezavantajează producătorii mici, pentru că le impune aceleași condiții ca și celor industriali.

👉 Trebuie să luăm măsuri ca în țările vest-europene: micii procesatori care își vând produsele pe o rază mai mică de 80 de km de la locul producției, să nu aibă nevoie de aceleași cerințe costisitoare ca procesatorii mari.

📍 Trebuie protejate produsele obținute natural: obligativitatea tratării termice/ pasteurizării trebuie să dispară, pentru că produsele își pierd proprietățile naturale;
👉 O pâine frământată manual are o cu totul altă valoare și consistență decât una frământată cu malaxorul.

📍 Trebuie redusă documentația pentru atestarea produselor tradiționale.

📍Trebuie extins programul de Cadastru General pentru ca fermierii să poată comasa terenurile și să le ia în arendă.

Acestea sunt doar o parte dintre ideile pe care le-am discutat cu producătorii locali și pentru care mă voi lupta după 6 Decembrie în Parlamentul României!

 

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT - PSD Org. Jud. Bistriţa-Năsăud | Realizat stiridebistrita.ro | Codul de identificare a Mandatarului Financiar: 11200020

Adauga comentariu