Blagoslovit să fii, române!

Cred că deja ați aflat, azi e ziua noastră! Capete ticsite de românism ne-au anunțat și ne vor mai anunța pe parcursul acestei zile că azi e ziua României. Politruci convertiți azi în naționaliști pentru o zi, ei sunt vestitorii simțămintelor noastre, acești crai călare pe patriotism cu căpăstrul bine înfipt în gura sentimentului.

Fără ei, păstori ai simțirilor dacice, noi, oile rătăcite ale neamului, habar n-aveam de această sărbătoare. Fără ei și mesajele lor plenipotențiare, cocoțați prin turnurile patriei, românul de la poalele credinței rătăcea buimac prin cetate.

 

Române! Eu știu că tu îți porți tricolorul în suflet, nu ai nevoie de cocardă să-l afișezi. Te bucuri sincer și discret când oastea îți dă ție onorul, căci oastea e familia ta, vecinul tău, românul tău. Nu te superi că n-ai piedestal pe care să te cațeri când mâna fermă a fratelui îmbrăcat în straiele de pavăză ale patriei te salută. Îl saluți și tu, îl aplauzi și verși o lacrimă de emoție sinceră.

Române! Bucură-te azi de tot ce vrei, de soarele cu dinți, de un ceai fierbinte, de românul de lângă tine. Învață de la fiul tău bucuria, căci în ochii și zâmbetul copiilor găsim realul fior al fericirii. Poate că ei nu realizează că se bucură românește, dat tu știi!

Bucură-te de tot ce e românesc, căci ai de unde culege roadele bucuriei. Da, chiar și de fasole bucură-te, fie c-o primești, fie că o cumperi! Strânge-ți familia în brațe și zâmbește-i vecinului. Spune-i „la mulți ani!”, nu îți garantez, dar cred că se va bucura și îți va răspunde înapoi.

Nu e greu să te bucuri, să zâmbești, să plângi dacă îți vine, să-ți ridici privirea din pământ! Măcar azi. Iar dacă a fost bine, repetă acest sentiment și în restul zilelor, căci rămâi român și după ziua de azi, chiar dacă nu-ți mai amintește nimeni!

La mulți ani, Române! La mulți ani, Românie!

Adauga comentariu