Bizar și neconvențional: O pisică fosilizată a fost descoperită în zidurile unei case din Bistrița. Aici se spune că s-ar fi oprit prima data Jonathan Harker

Celebrul ”The Sun” inserează în paginile sale o știre bizară și neconvențională , articolul combinând strălucit informația despre o descoperire bizară: o pisică fosilizată în zidurile unei case de pe strada Parcului și legenda contelui Dracula creată de Bram Stoker în romanul ”Dracula” în 1897. Cel care a scris articolul, Patrick Knox, nu uită să adauge faptul că ”mumia” ar putea fi vândută la licitație cu numai puțin de 1200 de lire.

 

Pisica fosilizată a fost descoperită în beciul casei respective, prezența ”mumiei” indicând faptul că, cei care au construit casa au respectat o ”tradiție” a Evului Mediu, atunci când, între zidurile casei nou construite se zideau cadavre de pisici, mamifere considerate mai speciale, fantastice, având legături cu alte dimensiuni.

 

Potrivit celor de la ”The Sun”, artistul, cunoscut  ca Valentin, a spus: „Eu și fratele meu Adrian am găsit pisica în peretele casei bunicii mele, care a fost construită în 1921. „Curățam pivnița când am observat o fisură în perete și am decis să slăbim cărămizile pentru a vedea ce se afla în spatele ei.

„Ne-am gândit că am putea găsi o cameră sau un compartiment ascuns. „În timp ce am scos câteva cărămizi, am observat ceva care arăta ca un cap în miniatură al unui animal”.

 

Partea de business a acestei descoperiri este că, ”mumia” va fi scoasă la licitație pe 13 octombrie așa cum scriu cei de la ”The Sun”: ” Jim Spencer, de la Hansons Auctioneers, care se va ocupa de  vânzare, a declarat că se așteaptă ca cumpărătorii să iasă în forță atunci când pisica va fi licitată pe 13 octombrie la Bishton Hall din Staffs. El a adăugat: „Având Halloween-ul aproape de noi, acesta trebuie să fie descoperirea supremă ciudată și destul de înfricoșătoare. Corpurile uscate sau mumificate de pisici sunt adesea găsite ascunse în structurile din insulele britanice, nordul Europei și America de Nord. Era obișnuit să așezi corpul uscat al unei pisici în interiorul pereților unei case nou construite pentru a alunga spiritele rele sau ca un farmec de noroc. Se știa că pisicile simt fantomele și alte ființe supranaturale, iar pisicile uscate erau uneori plasate în locuri considerate vulnerabile la vrăjitoarele care intrau în casă, în acest caz în pivniță”.

 

Adauga comentariu