Bistrițenii pot circula fără declarație pe propria răspundere aproape în întreg județul Bistrița-Năsăud. Vezi ce comune sunt exceptate

 

Întrunit în această dimineață în ședință ordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a discutat și aplicat o Hotărâre a Comandanului Acțiunii, dr. Raed Arafat, șef al DSU, HG 324, prin care se declarară teritoriu administrativ al municipiilor și o zona de 30 de km ca perimetru de circulație în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita de județ. HG-ul vizează și județul Bistrița-Năsăud, respectiv municipiului Bistrița, care nu are constituită o zonă metropolitană , perimetru în interiorul căruia, pe durata stării de alertă, este permisă circulația fără declarație pe propria răspundere.

Potrivit prefectului Stelian Dolha, prin aplicarea noii hotărâri, cetățenii județului Bistrița-Năsăud pot circula fără declarație pe propria răspundere, execepție făcând comunele Romuli, Lunca Ilvei și Șanț. Practic, spune prefectul Dolha, trasarea cercului din jurul Bistriței cu tot cu cartierele aparținătoare a fost făcută matematic: ” Am pus compasul și am trasat această zonă de 30 de km”.

Adauga comentariu