Bistrițeanul Rareș Fortuneanu, noul antrenor al echipei naționale de handbal masculin: „Sunt mândru că îmi reprezint orașul și că pot face cunoscut numele Bistriței în România și în lume”

O veste bună vine dinspre Federația Română de Handbal, acolo unde a fost numit un nou antrenor al selecționaței masculine în persoana lui Rareș Fortuneanu. Bistrițeanul îl înlocuieşte pe spaniolul Manuel Montoya, care a ratat calificarea la EURO 2020.

„Mă bucur că oamenii s-au gândit la mine. Sunt fericit că o să îmi reprezint țara și o să o fac cu mândrie. Vin la națională cu sufletul deschis și chiar dacă traversăm un moment dificil, am o datorie morală față de țara mea. Dacă s-a facut apel la mine înseamnă că oamenii cred că pot să ajut naționala. Voi face asta cu cea mai mare dăruire. Sunt mândru că îmi reprezint orașul și că pot face cunoscut numele Bistriței în România și nu numai. Îmi doresc ca și ei să fie mândri de mine”, a declarat Fortuneanu pentru jurnalul-bistritei.ro, imediat după investire.

Bistrițeanul, în vârstă de 40 de ani, a fost jucător la Ştiinţa Bacău, Dinamo şi Saint-Raphael VHB. A fost secund la naţionala României în 2014, iar apoi a lucrat la Saint-Raphael VHB, unde anul acesta a fost numit principal.

Rareș Fortuneanu și-a stabilit obiective importante. Vrea să conceapă și să implementeze o strategie de formare a tinerilor jucători și mai ales a antrenorilor care îi pregătesc pentru că spune el ”acolo se construiesc bazele handbalului”.

Deși abia a fost numit în funcție, Rareș Fortuneanu e cu gândul la prima faza a calificărilor europene pentru Campionatul mondial din 2021. Această competiție va fi prima cu 32 de echipe. În prima fază vor juca 15 echipe împărţite în trei grupe a câte patru şi o grupă de trei, prima clasată în fiecare urmând a se califica în faza a doua, mai precizează jurnalul-bistritei.ro.

 

 

Adauga comentariu