Bistrițeanul Ovidiu Puțura, fostul secretar de stat din Ministerul Justiției, vorbește despre liste SRI cu politicieni care urmau să fie condamnați! Pe lângă nume erau trecute și pedepsele

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiție, Ovidiu Puțura, în momentul de față ispășind o pedeapsă de 5 ani pentru dare de mită, susține că a fost în posesia unei liste întocmite de SRI în care erau trecuți politicieni, dar și pedepsele pe care aceștia trebuiau să le primească de la instanțe.

„În 2016 aveam o listă obţinută din surse cu persoanele care vor fi condamnate şi ce pedepse vor primi. Erau persoane la care s-a confirmat acest lucru. Pe lista respectivă era Puiu Popoviciu, de exemplu, am văzut şi pedeapsa, era 7 ani. (...) A fost Alina Bica cu condamnarea de 5 sau 6 ani, (...) a fost Rudel Obreja, care nu era o persoană legată de politic, dar care era într-un dosar politic. (...) Avem 9 sau 10 persoane pe care le ştiam din spaţiul public şi s-a confirmat. Era o listă, am făcut rost din mediul juridic, dar am înţeles că a fost iniţiată de SRI. Gurile rele spun că cel care ar fi întocmit-o ar fi generalul Dumbravă, dar e o chestiune neverificată. Erau politicieni, unul chiar l-am văzut la închisoare, e vorba de fostul ministru (Dan, n.r.) Şova. Era Ponta cu achitare” – a declarat Puțura, conform Mediafax.

Bistrițeanul susține că pe lista respectivă se regăsea inclusiv Elena Udrea, dar și că toți membrii guvernului erau interceptați pe mandate de siguranță națională. În aceeași situație s-ar fi aflat și mai mulți parlamentari, perioada în discuție fiind 2012-2014.

 

credit foto: mediafax

Adauga comentariu