Bistrița va avea un patinoar în buricul târgului! Vezi cine participă la licitația pentru acest amplasament, cu o mică istorie a unui personaj local implicat

După extinderea terenurilor de tenis din incinta stadionului, acolo unde s-au tăiat brazii care străjuiau aleea ce ducea către birourile Clubului Sportiv Municipal și ale Direcției Județene pentru Tineret și Sport, acțiune purtată cu succes de una din firmele „cuplului” Florea & Coșoiu, urmează o nouă tentativă de acaparare a unei alte zone în vederea montării unui patinoar în aer liber, sub semnătura aceluiași cuplu de investitori.

Zona din fața Palatului Culturii, acolo unde sălășluiește o fântână arteziană cu jeturi ieșite chiar din pământ, va avea o nouă destinație pe timpul iernii: un patinoar în aer liber! Este vorba de o suprafață de 900 de metri pătrați care se vor atribui unor investitori privați după o procedură de licitație. Proiectul va fi votat joi, 13 septembrie, în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Local Bistrița.

Proiectul de hotărâre prevede acordarea acestui spațiu prin licitație investitorilor care doresc să monteze un patinoar în aer liber pe perioada 1 decembrie – 28/29 februarie, contract ce va fi semnat pentru cinci ani de zile, suma de pornire în această licitație fiind de 2.000 lei lunar, pasul de licitație fiind de 10 lei/lună.

Singurul patinoar (privat) care a funcționat cu regularitate în Bistrița a fost cel de pe terenul de tenis din spatele Spitalului Județean (foto -Adevărul)

Conform documentației depusă pe lângă proiectul de hotărâre există două firme interesate de această închiriere a spațiului în vederea montării unui patinoar: CCB AMIRA PARK SRL din Vaslui și GABORFI & ALEXA SRL din Bistrița.

CCB AMIRA PARK SRL a solicitat ca primăria să pună la dispoziție terenul și să suporte cheltuielile privind asigurarea utilităților, aceștia asigurând doar transportul, montarea și exploatarea patinoarului, dar municipalitatea vrea să pună în cârca celui care va câștiga licitația absolut tot, inclusiv asigurarea pazei obiectivului respectiv.

Conform unor surse neoficiale, municipalitatea a purtat tratative intense în vederea stabilirii locației viitorului patinoar. Vechea zonă de amplasament, cea din fața Sălii Polivalente, precum și zona din capătul de sus al Pietonalului nu au fost agreate de potențialii participanți la licitație, spațiul din fața Paltului Culturii fiind considerat ca cel cu cea mai mare deschidere în acest sens.

Firma din județul Vaslui este controlată de soții Carmen și Costel Bălăuță, iar la capitoul informații financiare nu se regăsește nici un raport. Firma bistrițeană interesată de acastă închiriere aparține unui cuplu deja obișnuit al „activităților sportive”. GABORFI & ALEXA SRL are trei asociați, Patco Traian, Florea Teodor și Coșoiu Florean Toma, ultimii doi fiind cei care dețin și terenurile de tenis din incinta stadionului „Jean Pădureanu” din Parcul Municipal, aflat la o aruncătură de băț față de locația viitorului patinoar.

Firma are ca profil, conform codului caen, „activități ale bazelor sportive” și funcționează încă din anul 2000. Ultimii ani a adus o creștere a cifrei de afaceri cu excepția ultimului an, 2017, atunci când s-a înregistrat o ușoară scădere, profitul net fiind în aceeași situație. Florea și Coșoiu mai dețin împreună sau separat, direct sau prin interpuși, alte cinci firme cu diferite domenii de activitate.

Teodor Florea a fost unul dintre apropiații regretatului Jean Pădureanu. Acesta a „ajutat” clubul Gloria Bistrița cu importante sume de bani în perioade de restriște, iar clubul a girat împrumuturile cu terenurile de tenis din incinta stadionului. Astfel, Florea a ajuns proprietarul zonei respective, dar și al aleei care făcea legătura dintre intrarea în locație și birourile CSM și DJTS, alee care a fost „curățată” în această vară de brazi, urmând ca terenurile de tenis să se extindă și să fie „introduse” într-un balon presostatic cu posibilitate de montare și relocare.

Tot de numele lui Florea se leagă și terenul de tenis de pe strada Cuza Vodă, un teren concesionat de municipalitate și care a fost motivul unei mici dispute dintre investitor și edili. Florea era supărat pe faptul că trebuia să plătească redevența terenului de tenis și pe timpul iernii, atunci când nu avea activitate, așa că s-a hotărât să se adreseze municipalității în vederea obținerii unei scutiri în această perioadă a anului. Primăria a acceptat până la urmă argumentele lui Florea, acesta venind și cu propunerea ca pe timpul sezonului, atunci când se poate utiliza acel teren, să acorde gratuitate elevilor iubitori de sport, bineînțeles, după un program stabilit și acceptat de către municipalitate.

Teodor Florea - stânga, Vasile Bancea - dreapta (sursa foto - ziardebistrita.ro)

Clubul Sportiv Hercules din Bistrița este un alt nume din lumea sportului strâns legat de Teodor Florea, acesta fiind președintele acestui club, unicul ce reprezintă Bistrița în luptele greco-romane naționale, sport resuscitat pe plan local de antrenorul Vasile Bancea.

 

Adauga comentariu