„Bistrița te așteaptă” – este un prim mesaj al administrației locale transmis diasporei doritoare de repatriere, printr-o conferință integrată în evenimentul „Ziua Diasporei”

Evenimentul „Ziua Diasporei” care va avea loc vineri, 23 august, între orele 10.00 și 12.00, la sediul Primăriei Bistrița, în sala de consiliu, are ca scop conectarea antreprenorilor din diaspora la cei din mediul de business local și este organizat de către municipalitate la inițiativa a două asociații cu experiență în acest domeniu, RePatriot și Romanian Business Leader.

Este pentru prima dată  când se organizează o astfel de întâlnire la Bistrița, între reprezentanții administrației locale și cei ai diasporei. Ambasadorii RePatriot pentru acest eveniment sunt doi bistrițeni „repatriați”, care au reușit să-și deschidă afaceri în țară după o perioadă de „exil”.

Traian Buia este un sîngeorzan stabilit în Irlanda, care și-a deschis o afacere de succes și a ales să revină în țară, considerându-se „un alt român din diaspora care se întoarce definitiv acasă”. Din aceeași categorie face parte și Vasile Nicolae Lupșa, un bistrițean bătătorit de soarele spaniol și care acum își conduce afacerile de acasă, fiind implicat în mai multe acțiuni antreprenoriale din orașul natal.

„E o acțiune faină, gândită în RePatriot, o acțiune care a avut succes acolo unde deja s-a implementat, căci acest gen de conferințe au mai fost organizate și în alte orașe ale României. Inclusiv aici, la Bistrița, vom avea un proiect cel puțin interesant, despre care vom vorbi în cadrul conferinței de maine” – ne-a declarat Vasile Nicolae Lupșa.

Manifestarea are două axe, una cu epicentrul la Bistrița, dar și o a doua manifestare organizată în orașul-stațiune Sîngeorz-Băi. Ambele manifestări deschid evenimentele prilejuite de zilele oreșelor respective, Marele Târg al Bistriței și Zilele Sîngeorzului.

Adauga comentariu