Bistrița - STOP VOT! Următorii patru ani s-au decis în această zi pentru fiecare localitate din județ. Cum a fost prezența la vot în Bistrița-Năsăud

S-a încheiat cea mai importantă zi din ultimii patru ani, o zi care decide următorii patru ani. Pentru bistrițeni, pentru năsăudeni, beclenari, sîngerozeni, sălăuani, bârgăuani sau oricare alți cetățeni ai acestui mirific județ.

Prezența la vot, fa finalul scrutinului, la nivel național, a fost de 46,01%, iar în Bistrița-Năsăud de 51,79% La nivelul municipiului Bistrița s-au prezentat la urne un număr de 29.128 alegători din cei 77.643 de cetățeni cu drept de vot, ceea ce înseamnă un procent de 37,51%, cu mult sub procentul înregistrat la nivel de județ. Încă o dată, Bistrița rămâne la nivel de localitate dezinteresată din punct de vedere electoral, așa cum s-a întâmplat și la alegerile locale din urmă cu patru ani.

Belceanul a punctat o prezență de 50,23%, iar la Năsăud procentul prezenței la vot a fost de 49,43%. Sîngeorzul a reușit un scor al prezenței de 58,03%, fiind cel mai bun procent al prezenței din mediul urban.

Pe cine a avantajat această prezență, vom vedea în orele care urmează, căci acum încep numărătorile paralele. Vă vom ține la curent cu rezultatele la nivelul municipiului Bistrița, dar și la nivel de județ.

 

Datele au fost preluate de pe ROAEP, acolo unde s-au afișat în timp real toate prezențele din țară.

Adauga comentariu