Bistrița-Năsăud: Se circulă în condiții de iarnă în cea de-a șaptea zi de mai! Fenomene meteorologice severe în următoarea perioadă (VIDEO)

Începutul lunii mai este presărat de ploi și chiar ninsori în zonele înalte ale județului Bistrița-Năsăud. În noaptea dintre 6 și 7 mai a nins atât în Pasul Tihuța, cât și pe Dealul Ștefăniței.

„În cursul nopții a nins în Pasul Tihuța, pe DN 17, acționându-se cu utilaje de dezăpezire și material antiderapant, acolo unde a fost nevoie. La această oră se circulă în condiții de iarnă!” - se arată într-oinformare a Prefecturii Bistrița-Năsăud.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanență starea drumurilor, iar șoferilor li se recomandă să circule cu prudență.

Până azi, 7 mai, ora 23:00, suntem sub Cod Galben cu cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică, precipitații predominant sub formă de ninsoare la munte.

Îmaginile au fost filmate în Pasul Tihuța de către Poliția Rutieră, în jurul orei 8:40.

Conform Departamentului pentru Situații de Urgență, în continuare există un Cod Portocaliu de inundații pentru Bistrița-Năsăud, intervalul de avertizare fiind 07 Mai 09:10 - 07 Mai 16:00. Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE Bazine afectate: Someșul Mare – bazin superior și afluneți bazin mijlociu și inferior.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE în bazinul hidrografic: Someșul Mare – bazin superior și afluneți bazin mijlociu și inferior, județele Bistrița-Năsăud. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul Bistrița.

 

UPDATE ora 9:52 (ISU BN)

Avertizare de fenomene hidrometeorologice periculoase COD PORTOCALIU, depasiri ale cotelor de APARARE, pentru comuna BUDACU DE JOS. Populația din zona respectivă a fost anunțata prin RO Alert (in urma cu câteva minute), dar și prin intermediul mijloacelor de la nivelul Primăriei. A fost activat CJCCI la nivelul județului Bistrița Năsăud, iar echipe de pompieri, de la SGA BN și autoritățile publice locale sunt in teren pentru monitorizare atât în Budacu de Jos, cât și în Poiana Ilvei. Informează Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud.

Adauga comentariu