Bistrița-Năsăud – loc fruntaș pe țară în „întrecerea” manifestărilor dedicate Centenarului! Vezi câți bani s-au alocat pentru cele 73 de manifestări din județ

Cine își mai aduce aminte de „Cântarea României” are o vagă idee despre manifestările închinate partidului și conducătorului iubit. Anul 2018 ne-a readus în memorie astfel de manifestări, chiar dacă numitorul comun a fost altul, respectiv Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 2018. Majoritatea manifestărilor s-au desfășurat, totuși, pe șablonul mai sus numit...

Jurnaliștii de la scena9.ro au centralizat datele referitoare la manifestațiile dedicate acestui moment, excepție făcând doar câteva județe care nu au răspuns solicitărilor. Astfel, la nivel de țară, autoritățile locale și centrale au cheltuit aproape 160 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 35 de milioane de euro, pentru cele 1.833 de proiecte dedicate Centenarului.

Bistrița-Năsăud ocupă un loc de cinste în aceste topuri, fie la numărul de activități, fie la banii alocați pentru acestea. Locul șase revine județului nostru pentru numărul de activități organizate în numele și onoarea Centenarului, fiind vorba de 73 de momente (Prefectura Bistrița-Năsăud anunțând nu de mult un alt număr, 74, dar care nu mădifică ierarhia). Locul întâi în acest top este ocupat de municipiul București cu 177 de acțiuni.

În ceea ce privește alocările de bani din bugetele locale, Bistrița-Năsăud ocupă locul 8 cu cele 2.729.600 lei cheltuiți pentru organizarea Centenarului, fiind în imediata apropiere a Clujului, care a aloc 2.890.580 lei. Aici, cap de serie numărul une este Iașiul cu peste 11 milioane de lei cinstiți la masa Centenarului, Alba fiind pe locul secund cu aproape 8,5 milioane de lei, dar aici trebuie precizat faptul că la data jubileului, toți ochii vor fi îndreptați către Cetatea Unirii.

Noi mai așteptăm și calculul final al cheltuielilor manifestărilor care au avut ca simbol Centenarul din Bistrița-Năsăud, un calcul promis de Prefectura Bistrița-Năsăud, datele oferite de jurnaliștii de la scena9.ro fiind centralizate după niște date prezentate de autoritățile locale încă din luna aprilie (cel puțin cazul județului nostru), între timp fiind vorba și de anumite schimbări survenite în planurile de acțiune ale decidenților locali.

Adauga comentariu