BISTRIȚA LA VOT: 52,23%! Pe județ, prezența a fost peste media națională: 49,34%. Vezi care sunt predicțiile pentru municipiu

Ora 21:00 în România a decis: românii au apetit politic, în sfârșit! Prezența la vot a fost una cu mult peste așteptări, atât pe țară, cât mai ales pe județ și municipiu. România 49,02%, Bistrița-Năsăud 49,34%, municipiul Bistrița 52,23%!

În cifre, aceste procente înseamnă 129.405 persoane care s-au prezentat la vot în Bistrița-Năsăud pentru alegerile europarlamentare și 110.194 persoane care au votat pentru referendum (42,01%). În municipiul Bistrița s-au prezentat la urne 35.998 de persoane cu drept de vot, iar în cazul referendumului 31.937 de persoane (46,35%).

Surse din interiorul PSD recunosc o înfrângere la nivel de municipiu, anticipând a treia poziție într-un clasament politic în urma alegerilor europarlamentare. Primul loc este adjudecat de Alinața USR PLUS din sediul de campanie al USR Bistrița-Năsăud, iar din sediul PNL BN de pe pietonal pe primul loc se vede culoarea galbenă.

La nivelul județului, Radu Moldovan consideră că PSD se menține pe prima poziție și anticipează un scor electoral cu 4-5 procente mai mare decât media națională. Conform unor estimări neoficiale, PNL s-ar situa pe locul secund la nivelul județului, urmați de Alianța USR PLUS.

Dincolo de toate aceste predicții și estimări, urmează o noapte grea, o noapte a numărărtorilor paralele. Stiri de Bistrița vă va ține la curent cu cifre pe măsură ce aceste numărători avansează.

Adauga comentariu